Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Jort Kelder doet boekje open over liefdesleven tijdens Art Rooijakkers Over De Vloer

Sommige mensen vinden het vreselijk om telkens maar ergens te gast te zijn, anderen krijgen er niet genoeg van en nodigen zichzelf overal uit. Presentator Art Rooijakkers valt iets meer in die laatste categorie, valt op te maken uit zijn programma Art Rooijakkers Over De Vloer. In dat programma bezoekt hij elke keer een andere BN’er en gisteren was het de beurt aan Jort Kelder (58), in zijn duinvilla op Terschelling.

Alhoewel we Kelder vooral kennen van bijvoorbeeld Op1 en zijn podcast De Snobcast, ging het tijdens het gesprek met Rooijakkers ook een tijd over iets heel anders, waar Kelder nou niet vaak over spreekt. Zijn liefdesleven, of beter gezegd het gebrek daaraan, was enige tijd onderwerp van gesprek.

Onlangs ging Rooijakkers ook op bezoek bij de Bauers, waar Mariska sprak over haar herseninfarct.

Art Rooijakkers Over De Vloer bij Jort Kelder

Wanneer Rooijakkers en Kelder elkaar treffen, zegt Rooijakkers meteen waar het op staat: „Ik ga vragen stellen die jij niet wil beantwoorden?” Kelder: „Over getijden?”, vraagt hij, verwijzend naar het eiland. „Nou, over exen, over relaties, Mark Rutte”, verbetert Rooijakkers hem. „Da’s eb”, weet Kelder snel. „We hebben ook vloed hè, in mijn leven. Daar ga ik wellicht meer over vertellen. Je mag allerlei dingen vragen, maar ik ben een rubberen muur.”

Ondanks die ‘rubberen muur’ komt het onderwerp toch ter sprake in Rooijakkers Over De Vloer. Jort Kelder merkt namelijk op dat hij, in tegenstelling tot Rooijakkers, geen vrouw en kinderen om zich heen heeft, „gelukkig.” Wanneer Rooijakkers hem vraagt of hij geen spijt heeft dat hij geen kinderen heeft, zegt Kelder dat hij ‘niet jaloers is op die gezinnetjes’.

Naar eigen zeggen is „misschien wel Nederlands meest bekende kakker” (volgens Rooijakkers) niet goed in relaties. Hij zei „een beetje een einzelgänger” te zijn en „erg op zichzelf”. Om die reden zou hij al acht jaar geen relatie hebben gehad.

„Lau was de laatste”, zei hij tegen presentator Art Rooijakkers, verwijzend naar zijn relatie met presentatrice Lauren Verster die acht jaar geleden uit ging. „Er zaten sindsdien wel wat vriendinnen tussen, maar niet echt relaties of zo”, aldus Kelder.

Geruchten over Op1-collega Welmoed Sijtsma

Maar mist Kelder dan nooit iets van een relatie?, vraagt Rooijakkers zich af. „Wel als je iets wilt delen. Hoogtepunten, dieptepunten, dat verwerk ik allemaal alleen, ja. Dat is wel raar, ja. Maar dit is burgerlijk gepruttel. Ik heb hiervoor gekozen en als ik verliefd zou worden, of struikel over iemand die ik heel leuk vind dan is niets uitgesloten, maar voorlopig ga ik even zo door.”

Hij ging ook in op geruchten over een relatie met Welmoed Sijtsma, zijn co-presentator bij de talkshow Op1. Die ontkende hij. „Ik vind Welmoed heel leuk. En betoverend, zeker op beeld. Zij is iemand, die spat van het scherm. Even los van dat ik net zo oud ben als haar vader, wat technisch een merkwaardig kerstdiner op zou leveren, vallen wij niet op elkaar. We vinden elkaar wel leuk.”

Je kunt de aflevering van Art Rooijakkers Over De Vloer terugkijken via RTL XL.

Zoveel kinderbijslag krijg je in Nederland, een van de laatste op de lijst van de EU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.