Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen moet lachen om dubbelganger uit Engeland: ‘Ze doen me overal na’

Een man met lang grijs haar en een kenmerkende snor? Dan moet je al snel denken aan Johan Derksen. Die werd gisteren (alweer) geconfronteerd met een lookalike, dit keer uit Engeland.

„Je was in Londen, zag ik. Wat leuk!”, zei Wilfred Genee. „Waar was ik?”, vroeg Johan Derksen, die van niks wist. „Heb je het niet gezien? Er zijn exclusieve beelden van jou opgedoken”, lachte Wilfred Genee.

Johan Derksen moet lachen om dubbelganger

Het zal wel weer ‘een of andere gek zijn’, zei de besnorde analist, die toch wel benieuwd raakte naar de persoon waar hij mee werd vergeleken. „Wil je het even zien?”, zei Genee daarom. Dat wilde Johan Derksen wel.

En dus kwam de dubbelganger in beeld met een lachende studio tot gevolg. Ook Derksen kon er wel om lachen. „Ik kom dat steeds meer tegen, dat mensen mij gaan nadoen”, reageerde hij. Het blijkt om Karl Jenkins te gaan, een componist die niet uit Engeland, maar uit Wales komt. Hij was aanwezig bij de kroning van koning Charles in Engeland.

https://twitter.com/vandaaginside/status/1655629889238859778

‘Het zijn altijd gekken’

„Je hebt een vrij universeel gezicht, als je het zo bekijkt”, zei presentator Wilfred Genee. „Ja, maar het zijn altijd gekken”, zei Johan Derksen. Later in de uitzending kreeg Johan Derksen van een kijker de vraag hoe het in Londen was. „Ja, Johan, je zat er net een beetje omheen te draaien. Maar hoe was het in Londen, was het leuk?”, haakte Genee er nogmaals op in.

„Nee, nee, ik heb me beperkt tot de journaals. Ik vond het een gekostumeerde komedie”, zei hij over de kroning van Charles. „Ik hou er helemaal niet van, maar ik gun die Engelsen hun gekte. Ze doen niemand kwaad, maar je bezorgt die Charles een geweldige kutdag. Want dit is verschrikkelijk voor die man.”

Meer lookalikes van Johan Derksen, soms in het publiek

Het is overigens lang niet de eerste keer dat Johan Derksen (of de andere heren aan tafel) worden vergeleken met dubbelgangers. Zo zaten er de afgelopen jaren verschillende lookalikes in het publiek.

Kijk de aflevering van gisteren van Vandaag Inside hier terug.

Even Tot Hier-kijkers verbaasd over optreden: ‘Zoveel energie, en dat als 82-jarige!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.