Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 30 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Johan Derksen kiest partij na tv-aanvaring tussen Britt Dekker en Angela de Jong: ‘Het is toch geen kleuter?’

Johan Derksen heeft zich bemoeid met de aanvaring tussen Angela de Jong en Britt Dekker. De twee stonden zondagavond lijnrecht tegenover elkaar in Renze op Zondag. Johan Derksen kwam gisteravond in Vandaag Inside terug op de discussie en stoorde zich flink aan een van hen. „Ze moet eens een grote meid worden!”

Britt Dekker confronteerde zondagavond in Renze op Zondag Angela de Jong met ‘de haat’ die de tv-recensent volgens Dekker voelt voor mensen waarover ze schrijft. Ze kreeg naar eigen zeggen ‘buikpijn’, toen ze zag dat ze aan tafel zou zitten met de tv-recensent. „Ik haat niemand”, zei De Jong terug. „Oh, niet?”, reageerde Dekker verbaasd. „Voel jij niet intense haat voor bijvoorbeeld mij en die mensen allemaal?” Volgens De Jong was dat zeker niet het geval.

Veel mensen in de tv-wereld hebben volgens Johan Derksen last van ‘grootheidswaanzin’

Gisteravond kwam de discussie tussen Britt Dekker en Angela de Jong ook ter sprake bij Vandaag Inside. René van der Gijp begon door te zeggen dat hij ‘begreep dat jonge mensen door sociale media van slag kunnen raken’, vanwege wat daar allemaal geschreven wordt. Johan Derksen begreep dat niet. Hij zei dat mensen in de tv-wereld tegen kritiek moeten kunnen. „Dat hoort bij de professionele instelling die je bij dit vak moet hebben.”

„Jawel, het zijn jonge mensen”, zei Johan Derksen. Maar hij vindt dat veel zichzelf overschatten en daardoor niet tegen kritiek kunnen. „Het komt voort uit het succes dat ze hebben, dat ze zichzelf gaan overschatten en grootheidswaanzin krijgen. Ze vinden dat ze absoluut geen kritiek verdienen, maar zo zit de wereld niet in elkaar.”

Johan Derksen: ‘Het is toch geen kleuter?’

„Dan gaat Britt Dekker zeuren tegen Angela de Jong, omdat die haar ‘nep’ heeft genoemd. Nou, dat mag in Nederland. Een columnist mag hier een persoonlijke mening hebben”, gaat Johan Derksen boos verder. René van der Gijp wijst hem op de leeftijd van Britt Dekker: 31. „Dat is best jong”, zegt hij en Wilfred Genee knikt.

Maar volgens Johan maakt dat allemaal niks uit. „Het is toch geen kleuter? Ze moet eens een grote meid worden.” De besnorde analist vindt het ‘heel raar’ dat René van der Gijp anders tegen de situatie aankijkt. Hij verduidelijkt wel: „Ik vind haar niet nep. Maar als Angela haar nep noemt… dat is een columniste. Als ze dat vindt, dan mag ze dat schrijven in Nederland.”

‘Ik hoor alarmerende berichten over Britt Dekker’

Tafelgast Özcan Akyol staat achter Johan Derksen en achter zijn collega-columnist Angela de Jong. „Dan gebruik ze van die codewoorden. Zo van: jij haat mij”, zegt hij over Britt Dekker. „Dat heeft Angela nooit geschreven, maar ze weet dat ze hiermee effect kan krijgen. En dat ze op Instagram het dan over doet, onder applaus van haar volgers…”, klaagt Akyol.

Johan Derksen sluit af door te zeggen dat hij ‘van meerdere kanten hoort’ dat er ‘twee Britt Dekkers’ bestaan. „Maar als ze hier is, is ze uitermate vriendelijk. Ik heb die ervaring niet, maar ik hoor wel alarmerende berichten.”

Kijk de aflevering van Vandaag Inside hier terug.

Aanvaring tussen Britt Dekker en Angela de Jong in Renze op Zondag: ‘Die haat mij zo erg’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.