Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Jinek vraagt Nick waarom hij niet huilde bij afscheid (en Simon wel), maar krijgt niet het antwoord dat ze wil

Wie de afscheidsconcerten van zangduo Nick & Simon heeft gezien, viel het ongetwijfeld op. Bij Simon biggelden de tranen over zijn wangen, maar bij Nick niet. Waarom was dat?, wilde Eva Jinek gisteravond van Nick Schilder weten.

Samen met Simon Keizer stond de zanger jarenlang bijna onafscheidelijk op het podium. De twee vormden het meest succesvolle muzikale duo van Nederland. Tijdens de afscheidsconcerten in Ahoy van anderhalve maand geleden kwamen dan ook veel emoties los. Niet alleen in de zaal, maar ook op het podium. Al gebeurde dat vooral bij Simon. Die moest meerdere keren even slikken en de tranen uit zijn ogen wrijven. Nick Schilder bleef daarentegen ijzig kalm.

Eva Jinek vraagt Nick indirect naar roddels over ‘ruzie’ met Simon

De zanger was gisteravond te gast in de talkshow om te praten over zijn muzikale carrière na Nick & Simon. Nadat hij vertelde dat hij steeds meer begint te wennen om op eigen benen te staan, confronteerde Eva Jinek hem met het feit dat de twee zangers heel anders op het podium stonden tijdens hun afscheidsconcerten: veel emoties bij Simon, maar niet bij Nick.

„Tijdens jullie afscheidsconcerten in Ahoy was Simon destijds zichtbaar geëmotioneerd. Jij zag er heel beheerst uit, heel kalm. Was dat aan de binnenkant ook?”, vroeg Eva Jinek gisteravond dan ook aan hem. Ze doelde daarmee op de roddels die ontstonden nadat de breuk tussen de twee vorig jaar werd aangekondigd.

De twee zouden ruzie hebben en niet meer door één deur kunnen. Dat was nadat Simon aan Nick had verteld dat hij wilde stoppen met samen optreden. Eerder zeiden Nick en Simon bij Jinek al dat er van die verhalen ‘niets waar was’. „Maar ik ben wel de initiatiefnemer van de breuk, de lol is weg”, zei Simon erbij.

‘Ik zit nu wel in een verwerkingsproces’

Nick Schilder erkende dat hij tijdens de concerten minder emotioneel was dan Simon Keizer, maar dat had niks te maken met een ruzie. „Ik heb heel veel kalmte ervaren tijdens de concerten. Ik denk dat het ook kwam omdat ik heel gefocust was op zes hele goede shows maken. Dat was het enige waar op dat moment iets mee te winnen was.” De emoties kwamen pas later, zei Nick gisteravond bij Jinek.

„Daarna kwamen bij mij wel wat dingen los. Ik merk nu, je zit wel in een verwerkingsproces. Je hebt een intense periode van zeventien jaar samen afgesloten”, zei de zanger. „Ik reed bijvoorbeeld een paar dagen geleden langs onze middelbare school, waar alles begonnen is. En ik dacht: ‘Goh, we waren hier pas drie jaar vanaf na ons diploma toen we al doorbraken’. We waren echt kinderen nog. Dat soort flashbacks heb ik wel nu. Maar dat is denk ik ook wel normaal.”

Kijk de aflevering van Jinek hier terug.

Familie Schilder over breuk Nick en Simon: ‘Zelfs gedragsspecialisten ingezet, bizar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.