Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 6 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Hoe win je De Verraders? Noor Omrani over deelname: ‘Ik werd onderschat’

Leugens, verraad en manipulatie. Dat is het programma De Verraders in een notendop. De finale is geweest, en die is gewonnen door onder andere Noor Omrani. Aan Eva Jinek legt ze uit hoe je jezelf nou tot winnaar van De Verraders kunt rekenen.

De prof hockeyer Omrani is naar huis gegaan met de prijs. Geen medaille, maar dertig kilo zilver. Hoeveel dat waard is? „Dertig keer 750 euro, zoiets?” Die prijs wordt onderverdeeld onder de drie winnaars, maar Jinek heeft er lucht van gekregen dat de prijs onder meer dan drie man verdeeld wordt.

‘Geoorloofd om mensen te naaien’

„We zaten in de halve finale met een hele hechte groep en toen zeiden we tegen elkaar dat het niet uitmaakt wat er uit gaat komen, dit is zo bijzonder, we delen het met z’n allen.” Je zou zeggen dat dat haaks op het gevoel staat dat niemand elkaar kan vertrouwen in het spel, aldus Jinek. „Dat was ook een bijzonder moment, want verder konden we elkaars bloed wel drinken maar we gaan het gewoon doen.” Mede-tafelgast Frank Lammers vraagt zich af of de verraders daar ook in mee gingen. „Ja”, aldus Omrani.

Meedoen aan De Verraders stond op de bucketlist van Omrani. „Op tv kun je echt zien dat het een spel is. En mij leek het leuk om eens mee te doen aan een spel waarin het geoorloofd is om mensen te naaien. Ik wilde heel graag een verrader zijn, en ik had goede hoop dat ik aangetikt zou worden.” Dat is niet gebeurd, en dat was balen voor Omrani. „Achteraf ben ik wel echt blij dat ik het niet ben geweest, want als ik zie hoe de twee verraders erbij liepen de laatste dagen… Zij waren gespannen, het werd grimmig en naar elkaar toe deden ze ook niet zoals normaal. Het vreet aan je om de hele dag te moeten liegen.”

Noor Omrani in De Verraders

Een tijdje geleden, nog voor de start van De Verraders, zat Jan Slagter aan tafel bij Jinek. Hij vertelde dat hij ‘s nachts wakker werd met tranen in zijn ogen. „Ik was echt van slag”, aldus Slagter destijds. Of Omrani het ook emotioneel zwaar heeft gehad? „Ik heb één nacht gehad, de avond van de halve finale, dat we even gezellig gingen nakletsen. Normaal ging ik meteen namelijk meteen naar bed. Ik kreeg een paniekaanval, wat ik nog nooit in m’n leven had gehad. Ik belde mijn vriend op met de vraag of hij me nog wel vertrouwde.” Was dat niet eng?, vraagt Jinek zich af. „Dat ook jij, zo nuchter als je bent, eronder bezwijkt?”

Het was zeker eng, „maar ik had gewoon door wie de verraders waren”, aldus Omrani. „Ik heb het uitgesteld om andere deelnemers te naaien. Toen het grimmig werd, wist ik het zeker. Dan pak ik je ook gewoon, dacht ik. Daarom had ik er in de finale ook niet zoveel emotie bij.” Een voordeel dat Omrani had, was dat ze onderschat werd. „Uiteindelijk is het daadwerkelijk ook zo gegaan, dat ik onderschat werd. En natuurlijk heb ik me soms dom voorgedaan, als tactiek. Maar ik heb gewoon toegeslagen op het juiste moment.”

https://twitter.com/Jinek_RTL/status/1654597527583195137

‘Ervaring van m’n leven’

Als topsporter meedoen kan intimiderend overkomen volgens Jinek. „Je bent fit en getraind en beschikt over zo’n topsporters-mentaliteit. Maak je je dan juist een beetje klein en onschuldig?” „Honderd procent”, is het antwoord van Omrani. „Normaal gesproken zeg ik ook altijd wat ik denk, maar nu heb ik heel veel voor me gehouden. Daardoor dachten veel mensen dat ik niks wist.”

Of Omrani weer helemaal de oude is geworden? „Ja. Gelijk na het zien van de broers in de finale viel het van me af. Maar ik heb nog wel een tijdje nachtmerries gehad. Na de finale moest ik gelijk weer gaan trainen, dus het was haasten. Het normale leven gaat gewoon door, ik had geen tijd om het te verwerken. Maar het is de ervaring van m’n leven geweest in sommige opzichten en ik zou het ook iedereen aanraden om mee te doen. Het is grimmig, maar je maakt vrienden voor het leven. Ook al zijn zij verraders.”

Kijk hier de hele aflevering van Jinek.

Onze ‘Voice’ ter ziele, maar Nederlandse Aïsha maakt furore in The Voice France

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.