Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 2 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Chateau Meiland-honden poepen en plassen in pension: ‘Stuur de dierenbescherming op hen af’

Het geklus en geschreeuw zijn kijkers inmiddels wel zat, bij Chateau Meiland. Wekelijks krijgen we te zien hoe er een nieuwe deur uit het pension gesloopt wordt. Niet alleen de familie Meiland krijgt er stress van, maar ook de hondjes die vrij rondlopen in de bouwval. De familie heeft het heel erg druk, dus de honden uitlaten komt er niet van. De dieren hebben namelijk in het nieuwe pension gepoept, en volgens kijkers zit daar een luchtje aan.

Het verbouwen van Code Rosé gaat niet zonder gepuf en gesteun. Ondanks dat de viervoeters van de familie Meiland geen zwaar sjouwwerk hoeven te verrichten, ervaren ze veel stress. Tijdens het verbouwen komt het uitlaten van de honden niet altijd gelegen, maar het is wel noodzakelijk.

Chateau Meiland, honden, poepen, verbouwing, Code Rosé
Viervoeter Bijoux. Foto: Chateau Meiland

Zo plaste Bijoux gisteravond in Chateau Meiland het huis onder. „Jij kan hier toch niet plassen”, zegt Maxime tegen het hondje. Als de nood het hoogste is, is de redding nabij, dacht de viervoeter waarschijnlijk. Eerlijk gezegd kun je de hond daarin gelijk geven, toch? Het klussen is de hoogste prioriteit voor de familie Meiland. Het pension Code Rosé zou namelijk begin mei geopend worden. Is dat gelukt?

https://twitter.com/IzzyMizz010/status/1653157627944116235

Niet veilig in Chateau Meiland

Niet alleen Bijoux liet zich even gaan, ook de andere viervoeter, Babs, moest even laten weten dat hij er ook nog is. Het nieuwe pension lag namelijk vol met verse hondendrollen. Natuurlijk weten we niet wie precies de dader is, maar waarschijnlijk wilden beide viervoeters duidelijk maken dat ze moesten worden uitgelaten. Kijkers van Chateau Meiland leven mee met de honden: „Waarom hebben ze eigenlijk honden? Om geen aandacht te even en niet uit te laten blijkbaar. Echt zielig.” Een bouwval is ook niet de beste plek om dieren rond los te laten lopen, is de mening op social media. Er ligt namelijk overal gereedschap en kapotte stukken van het pension. „Kunnen we de dierenbescherming niet op de familie Meiland afsturen?”, wordt er getwitterd.

https://twitter.com/thuiszorgloesje/status/1653128119258062867

https://twitter.com/La_Moonnn/status/1653119394623397898

https://twitter.com/DjangoReinhardd/status/1653118705662844928

Kijk hier de hele aflevering van Chateau Meiland.

Johan Derksen en Wilfred Genee richten zich tot vrouw in publiek na gescheld: ‘U vindt ons niet leuk?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.