Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Brandalarm gaat af bij Vandaag Inside, maar Johan Derksen praat gewoon door

Johan Derksen laat zich door niets en niemand tegenhouden bij het geven van zijn mening. Dat bleek gisteravond nog maar eens, toen het brandalarm afging in de studio van Vandaag Inside. Johan Derksen gaf geen kik en ging gewoon verder met zijn verhaal.

Onverstoorbaarder dan de besnorde analist krijg je ze niet. „Ik heb me ook weer geërgerd aan onze graaf Schimmelpenninck die weer leuk staat te doen”, begon hij zijn (kritische) noot over Sander Schimmelpenninck, die tot voor kort nog wel eens te gast was in het praatprogramma. Johan Derksen had zijn zin nog niet afgemaakt, toen ineens het brandalarm afging.

Johan Derksen praat ondanks brandalarm gewoon door

Geschrokken gezichten bij René van der Gijp, Johan Derksen en tafelgast Valentijn Driessen. Maar opstaan doen ze geen van allen, want ze weten al snel de reden voor het alarm. Dat is namelijk een grappige verwijzing naar Shownieuws, waar zondagavond hetzelfde alarm continu afging. „Shownieuws is dit”, zegt Van der Gijp. „Ja, we zitten nu bij Shownieuws“, zegt ook Wilfred Genee.

Johan Derksen kan er niet om lachen. Hij baalt dat hij midden in zijn verhaal wordt gestoord. Nadat het alarm na een paar seconden weer uit is, gaat hij gewoon verder met zijn verhaal. „Ja, maar Schimmelpenninck, die…” Het leidt tot gelach in de studio. „Hij gaat gewoon door!”, roept Wilfred Genee.

‘Dit soort grapjes gaan aan mij voorbij’

„Nou, nee, maar dit soort grapjes gaan aan mij voorbij”, verklaart Johan Derksen. Vervolgens wordt het alarm opnieuw ingezet door de redactie. Opnieuw kan Derksen er niet om lachen. „Heb je het niet meegekregen?”, vraagt Wilfred Genee aan hem.

Jawel, zegt Johan Derksen. Maar hij wil gewoon zijn verhaal kwijt over Sander Schimmelpenninck. „Er stond een heel stuk van hem in de Volkskrant. Daar had hij gezegd dat de Twitteraars die tegen het beleid van D66 twitteren domrechts zijn, dat je die niet serieus moet nemen. Dan denk ik: die hele linkse hap, als je een afwijkende mening hebt, dan zetten ze dat weg als domrechts. Zo arrogant, vind ik dat.”

Tijdens zijn betoog riep Derksen nog even ‘wolf’, een woord waarover hij volgens afspraak aan tafel niets meer mag zeggen. Begint hij toch over het roofdier, dan klinkt er in de Vandaag Inside-studio sinds enige tijd ook een alarm.

Albert Verlinde speelt RTL Boulevardje bij Vandaag Inside: ‘Even met Rachel Hazes ge-appt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.