Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 10 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Albert Verlinde speelt RTL Boulevardje bij Vandaag Inside: ‘Even met Rachel Hazes ge-appt’

Alsof hij nooit was weggeweest, nam Albert Verlinde gisteravond zijn journalistieke rol in RTL Boulevard op. In Vandaag Inside weliswaar. Hij pakte even uit over ‘het relletje Rachel Hazes’. „Zie je, daar ga ik meteen hè?”

Albert Verlinde nam vorig jaar juni afscheid van Talpa, een jaar voor zijn contract afliep. „Ik heb John de Mol gevraagd of ik mocht stoppen en hij vond het goed”, legde hij uit. „De vlag ging waarschijnlijk uit, haha.” De huidig producent van de musical Grease en raadslid van de gemeente Vught had er niet zoveel zin meer in, maar langskomen bij Vandaag Inside vindt hij gewoon leuk. Al zag hij de online ophef over zijn komst ook. Het maakt hem niks uit, hij maakt graag even tijd. Zelfs al verscheen er nog even een oud fragment waarin de tv-man aan Genee toegaf dat hij Vandaag Inside altijd Homohaat Laat noemde. „Geintje.”

De heren van Vandaag Inside, inclusief Albert Verlinde, gingen trouwens ook nog even in op het optreden van Mia & Dion tijdens het Eurovisie Songfestival.

Albert Verlinde kopt voorzet Wilfred Genee in

Albert Verlinde kopte een voorzet van presentator Wilfred Genee gretig in en ‘speelde even RTL Boulevardje‘, waarvoor hij jarenlang actief was, over de zoveelste Rachel Hazes-rel. Genee: „Je hebt vandaag even met Rachel Hazes zitten appen, begrijp ik?” Hij startte daarop zelfs de RTL Boulevard-jingle in. Albert Verlinde: „Ik heb vandaag inderdaad even contact gehad met Rachel… Zie je, daar ga ik meteen hè, haha. Nee, er was vandaag een relletje tussen Rob Goossens van Boulevard en Rachel Hazes. Het heeft nog steeds alles te maken met het feit dat hij ooit in een uitzending gezegd heeft dat ze moest stoppen na twintig jaar met het sjouwen van het lijk.” Genee: „Ja, van André Hazes.” Verlinde: „Het was een niet al te fijne opmerking…”

Genee weer, zonder blikken of blozen: „Je hebt Mariska Hulscher zelf weleens hoer genoemd.” Albert Verlinde: „Jaaa… Nou ja, inderdaad, hahaha. Hoer, hoer. Maar daar heb ik op een gegeven moment mijn excuus voor aangeboden. Dat is uitgepraat en dergelijke.”

https://twitter.com/vandaaginside/status/1656038993459331083

„Rob heeft het eigenlijk nooit uitgepraat”, ging Albert Verlinde op z’n RTL Boulevards verder. „Wat er gisteren gebeurde: Rob had een of ander artikeltje gelezen, volgens mij in de Volkskrant. Daar stond hij verkeerd in genoemd, als entertainment-deskundige bij Shownieuws. Hij schreef ergens dat hij dat vervelend vond. Toen schreef Rachel ‘ja kneus, ga jij nou ineens… terwijl je zelf altijd mis-informatie aan het verspreiden bent, over één zinnetje zeggen dat dit rechtgezet moet worden?’ Dat werd een hele discussie tussen die twee. Zij noemde hem dus en kneus en hij moest eindelijk een keer uit de kast komen. Van alles en nog wat.”

Albert Verlinde: ‘Weduwe van een volksheld’

Albert Verlinde gaat lekker door: „Ik heb die hele correspondentie vandaag zitten lezen. Toen dacht ik ‘waarom doet Rachel dat?’, dus ik heb contact met haar gehad. Ze zei dat het was omdat Rob Goossens nooit zijn excuses heeft gemaakt over wat hij heeft gezegd: ‘De eerst keer dat we elkaar tegenkwamen was tijdens een feest, waar RTL Boulevard mij niet mocht spreken. Toen kwam hij naar me toe en vroeg hij waarom wij niet met hem wilden praten. Ik zei toen wat denk je zelf?’ Het feit dat dat zo ettert, daar kan zij gewoon niet tegen. Daar ben ik even op los gegaan.”

Genee: „Het kan jou nog steeds raken dit soort dingen? Mensen thuis zouden denken: laat gaan.” Albert Verlinde weer: „Ja, iedereen zit maar over Rachel… Je zult het meemaken. Als je de weduwe bent van een volksheld, van een legende waarover we het nog steeds hebben na al die jaren, en jij moet dat bewaken dat erfgoed. Daar ben je voor en dat heeft nog nooit iemand in Nederland in die mate meegemaakt. Ik kan niemand noemen in ieder geval. Heel veel dingen heeft zij niet geïnitieerd hè? Joop van den Ende wilde een musical over André Hazes maken. Een filmmaatschappij wilde een film over hem maken. Zij zocht alleen mensen om zich heen dat het financieel goed kwam. Dat we nu niet weten of de verdeling met de kinderen goed gegaan is…

Johan Derksen breekt in

De heren van Vandaag Inside zijn muisstil, maar Johan Derksen grijpt dan toch even in. „Precies, precies. Jij zit hier als advocaat van de duivel te oreren, maar als een moeder de erfenis bij de kinderen weghoudt, dat vind ik wel redelijk schandalig.” Albert Verlinde: „Maar je weet dus niet precies hoe het zit. Dat is wat ik bedoel.”

Daarmee ebde het onderwerp Rachel Hazes weer weg. Albert Verlinde gaf toe dat hij dit soort nieuws zelf ooit op televisie begonnen was. „Ik ben er zelfs onderscheiden.” Johan Derksen: „En je bent er rijk mee geworden.” Verlinde wacht vanavond verder ‘in spanning af’ hoe zijn rol aan tafel van Vandaag Inside door Genee, Derksen en René van der Gijp wordt beoordeeld en of hij daarna vaker mag komen.

Verbazing om Jan Smit bij exit Mia & Dion tijdens Songfestival: ‘Is hij doof?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.