Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 4 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn die nieuwe Danny en Sandy, maar fans teleurgesteld over finale van Op zoek naar…

Wie nemen de rollen van Danny Zuko en Sandy Olsson op zich in de musical Grease? Gisteravond kwam het verlossende antwoord op die vraag in het musicalzoektocht-programma Op zoek naar… Maar er zitten wat en haken en ogen aan de finale-uitzending volgens fans.

Elke week moesten potentiële Danny’s en Sandy’s het programma verlaten, waardoor er in de finale nog zes stellen overbleven voor de winst: de hoofdrollen in de musical Grease die van april tot en met oktober te zien zal zijn.

Op zoek naar… Danny en Sandy

Naar de finale van Op zoek naar… hebben vrijdagavond bijna 700.000 mensen gekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De muzikale talentenjacht, gepresenteerd door Frits Sissing, is daarmee goed voor een negende plaats van best bekeken programma’s. De winnaars werden op basis van publieksstemmen gekozen.

Eerder sprak Metro met één van de juryleden van de talentenjacht, Jim Bakkum, die eerder de legendarische rol van Danny Zuko vertolkte in de musical Grease, die gebaseerd is op de filmklassieker uit 1978. Dat Op zoek naar… nu twee sterren werft, in plaats van één is niet gek, vertelde Bakkum destijds: „Grease is natuurlijk niet maar één hoofdrol. Sandy heeft bijvoorbeeld niet een groter aandeel dan Danny, het draait echt om die twee.”

Balende fans

Maar er zat een addertje onder het gras wat de finale van de zoektocht betreft. AVROTROS heeft laten weten dat de laatste loodjes van de talentenjacht niet terug te kijken zijn. En dat gooide veel roet in het eten voor kijkers. De omroep verklaarde op Instagram dat de uitzending niet online te zien is. „Na vrijdagavond zijn de winnaars niet langer kandidaten in het programma, maar Danny en Sandy in de musical Grease. Om deze activiteiten gescheiden te houden, is mediawettelijk bepaald dat het programma niet terug te kijken is.”

Een balende kijker reageert bijvoorbeeld: „Wel echt jammer, ik kijk het al een paar weken op de zaterdagochtend terug met mijn dochtertjes die enorm meeleven met het programma. Dat gaat nu dus niet.” Iemand anders laat in een reactie ongenoegen blijken: „Wat idioot! 10 jaar terug in de tijd. Wie kijkt er tegenwoordig nog live televisie? Ik bijna nooit.”

Kritiek op finale

Op de uitkomst van de twee winnaars wordt niet door iedereen enthousiast gereageerd. Alle finalisten lieten door middel van een solo-optreden hun schitterende musical-kwaliteiten zien en op basis daarvan mocht het publiek stemmen op hun favoriet. Een kijker laat weten liever een Grease-medley te zien om de chemie tussen de stellen te kunnen opmaken, en te kunnen horen hoe de twee stemmen samen klinken. Dat bleef echter uit.

https://twitter.com/pinkpoppy91/status/1621621801464758276

https://twitter.com/Dichtbij_Ilja/status/1621626831030915078

En de winnaars zijn…

Het verlossende antwoord in Op zoek naar… pakte positief uit voor de finalisten Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst. Met 59 procent en 52 procent van de stemmen lieten zij zich tot Danny en Sandy kronen in de komende musical Grease. Het lijkt alsof veel kijkers het echter niet eens zijn met deze uitslag: „Zullen we de castings maar gewoon aan professionals over laten?”

https://twitter.com/Jeffrey_Spoor/status/1621625185278345216

https://twitter.com/Rick_van_Hemert/status/1621653557861548033

https://twitter.com/WiltrudeTvdB/status/1621633184717750273

Geld maakt (niet) gelukkig: ‘Als freelancer word je gedwongen bezig te zijn met geld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.