Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 15 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers boos om verandering Wie Is De Mol?-app: ‘Geen fan meer’

De tweede aflevering van Wie is de mol? 2023 zit er alweer op en op social media wordt er dus weer volop gespeculeerd over welke kandidaat dit jaar de boel aan het saboteren is. Maar kijkers van het populaire programma maken zich deze week vooral druk om iets anders. Wie op het laatste moment zijn of haar verdenkingen nog wil aanpassen in de WIDM-app, heeft pech. En daar maken de makers van het programma bepaald geen vrienden mee.

Wie tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op de valreep van gedachten veranderde kon in de WIDM-app nog tot de start van de executie de verdenkingen aanpassen. Maar deze week was dit plotseling anders. Kijkers bleken gisteren slechts tot 20.30 uur, tot de start van het programma dus, de tijd te hebben om hun mollen door te geven, iets waar veel app-gebruikers niet van op de hoogte waren.

Puntenverdeling na 20.30 uur definitief

Een paar uur voor de tweede aflevering van Wie is de mol? van start ging, waarschuwden de makers via social media dat kijkers die hun verdenkingen in de app willen vastleggen er op tijd bij moesten zijn. Na 20.30 uur was het definitief.

Veel WIDM-fans hadden dit bericht echter gemist, zo blijkt uit hun verontwaardigde reactie op onder meer Twitter. Kijkers laten dan ook geen twijfel bestaan over wat ze van deze onverwachte verandering, waardoor veel mensen punten zijn verloren, vinden.

Alarm voor Wie Is De Mol?

„Waar kun je ineens geen punten meer inzetten tijdens de WIDM-uitzending?”, vraagt een kijker zich op af Twitter. „Had zelfs een alarm gezet om het niet te vergeten. Normaal kan dit tot ongeveer 21.15 uur. Leuk…” En ander schrijft: „Geen extra punten voor mij, want ineens sluiten ze het al vóór de aflevering. Ga toch even weg, wat is dit voor iets doms?” Weer aan andere fan vindt het ‘flauw’ dat de punten niet meer tijdens de aflevering ingezet kunnen worden. „Geen fan meer.” Of het vroeger sluiten van de app iets eenmaligs is of dat kijkers vanaf nu altijd hun punten voor de start van de aflevering in moeten zitten, blijft nog even de vraag.

WIDM beste bekeken programma van de zaterdagavond

Ondanks de veranderingen in de app, blijft Wie is de Mol? onverminderd populair. Het programma was met meer dan 2,5 miljoen kijkers gisteren ruimschoots het best bekeken programma van de avond. Ook keken afgelopen week ruim een miljoen mensen de eerste aflevering terug. Het totaal aantal kijkers van de aftrap loopt daarmee op tot ruim 3,6 miljoen.

Sneeuw deze wintersport? Probeer het Franse Les Deux Alpes, waar ook zomers geskied wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers boos om verandering Wie Is De Mol?-app: ‘Geen fan meer’
Sluiten