Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie is de Mol-fans konden op vijf plekken in het land ontdekken wie de nieuwe deelnemers zijn

Spanning onder de Wie is de Mol-fans! Op vijf verschillende plekken in Nederland verschenen vandaag mysterieuze kisten. Molloten, zo worden de WIDM-fans ook wel genoemd, konden de kisten open krijgen door opdrachten uit te voeren. Alleen zo konden zij achter de namen van de nieuwe deelnemers komen.

De kisten doken op in Deventer, Haarlem, IJsselstein, Middelburg en Weert. Presentator Rik van de Westelaken onthulde de opdracht, en de prijs, in video die na een aftelklok afspeelde op alle vijf de kisten.

Wie is de Mol-fans zoeken uit wie de nieuwe deelnemers zijn

Het is voor het eerst dat de fans van het programma door middel van een spel konden achterhalen wie de nieuwe deelnemers zijn. Elke kist bevatte twee namen van de deelnemers. De fans hadden tot 17.00 uur om alle kisten open te krijgen. Als dat lukte, kwamen ze alle namen weten. Maar als dat niet lukte, zouden de kisten – mét alle namen erin – op slot blijven.

Op Twitter vroegen de WIDM-fans om hulp bij het zoeken van alle puzzelstukken.

Via de website van het programma was er een livestream te volgen van alle locaties.

Nieuw Wie is de Mol-seizoen vindt plaats in Zuid-Afrika

De Molloten ontvingen na de eerste opdracht al een klein cadeautje, namelijk het land waar het nieuwe seizoen zich gaat afspelen. De ‘Mollenpost’ die de fans ontvingen was geschreven in verschillende talen die in Zuid-Afrika worden gesproken. Al snel hadden de Molloten door dat dit een aanwijzing was voor de bestemming van het komende seizoen: Zuid-Afrika. Precies tien jaar nadat het dertiende seizoen, in 2013, ook in Zuid-Afrika plaatsvond. Toen was Kees Tol de uiteindelijk mol.

Het 23ste seizoen van Wie is de Mol gaat op 7 januari om 20.30 uur van start op NPO1. Net zoals elk jaar duurt de eerste aflevering extra lang, maar liefst één uur en een kwartier.

Nienke Plas verwelkomt eerste dochter: ‘Nu al de prinses van de familie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wie is de Mol-fans konden op vijf plekken in het land ontdekken wie de nieuwe deelnemers zijn
Sluiten