Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers reageren op nieuws dat Koffietijd stopt: ‘Hoe moet ik nu verder leven?’

Ruim twaalf jaar na de doorstart is het over en uit: Koffietijd stopt ermee. De sponsor, de Nationale Postcode Loterij, wil niet meer verder door de tegenvallende kijkcijfers (vindt de loterij). RTL is daarom genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Op social media stromen de reacties op het treurige nieuws binnen.

In mei is de laatste aflevering van het programma op de buis te zien. De presentatie van Koffietijd is op dit moment in handen van Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Het ochtendprogramma was voor het eerst te zien in 1994 met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, maar stopte ermee in 2001. Vanaf 2010 keerde het programma terug op televisie.

Reactie RTL: ‘Jammer om afscheid te nemen van iconische titel’

Daan Peters, managing director Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, noemt Koffietijd „al meer dan 12,5 jaar een informatieve, vrolijke, vaste waarde voor de kijker waar werkelijk alles kan worden besproken”. „Een bevlogen team van presentatoren en mensen achter de schermen maakt dagelijks met veel passie en plezier dit programma”, schrijft hij in een verklaring. „Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers. Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Productions met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian.”

Volgens Peter van der Vorst (Directeur Content RTL) behoort Koffietijd al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. „Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij”, laat Van der Vorst weten. „Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten. We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij Koffietijd mogelijk hebben gemaakt.”

‘Gaat alles nu helemaal naar de klote?’

Op social media klinken gemengde reacties: sommigen halen hun schouders op („missen we niks aan”), anderen laten weten dat ze het besluit jammer vinden. „Voor veel ouderen en mensen die aan huis gekluisterd zijn is dit programma een fijn moment op de dag en dat gaan ze straks missen”, schrijft iemand.

Het blijft wél gissen of sommige reacties niet met enig gevoel voor sarcasme zijn geschreven. Deze bijvoorbeeld: „Hoe moet ik nu verder leven? Gaat alles nu helemaal naar de klote?” 

Een greep uit de bedroefde reacties:

Boodschappen worden nóg duurder: met deze stijging dreigen leveranciers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers reageren op nieuws dat Koffietijd stopt: ‘Hoe moet ik nu verder leven?’
Sluiten