Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Tranen bij jonge kijkers Sinterklaasjournaal, maar ook hilariteit bij oudere kijkers

Het Sinterklaasjournaal kreeg gisteravond een nogal „schokkende” wending. De stoomboot van de Sint ging namelijk ten onder en dat zorgde bij de jonge en volwassen kijkers voor een hoop tumult. Maar naast tranen en paniek op de bank, was er op social media ook ruimte voor de nodige hilariteit.

Het Sinterklaasjournaal is toch wel zo’n programma waar jong en oud eventjes goed voor gaat zitten. Sinds maandag is het populaire programma namelijk weer op de buis. Gisteravond keken ruim 1 miljoen kijkers naar het laatste nieuws over de Sint en zijn Pieten. Maar de aflevering van gisteravond maakte ook heel wat los, bij zowel ouders als kinderen.

Stoomboot Sinterklaas blijkt lek in Sinterklaasjournaal

Presentatrice Dieuwertje Blok heeft voor het gemak maar een trui met de tekst ‘chaos’ erop aangetrokken. Wellicht om kijkers alvast voor te bereiden op deze spannende aflevering. Want de stoomboot van Sinterklaas blijkt lek en dat heeft desastreuze gevolgen. Sinterklaas spreekt in de uitzending van het Sinterklaasjournaal hardop uit dat hij vreest of de stoomboot überhaupt wel in Nederland aankomt.

Overigens kwam ook Raven van Dorst gisteravond eventjes voorbij. En Van Dorst blijkt naast populair programmamaker, ook een brandje te kunnen blussen. Want het televisiegezicht blijkt in Het Sinterklaasjournaal een volwaardig lid van de brandweer te zijn.

Tranen, tumult, paniek én hilariteit bij kijkers

De paniek op de boot gaat verder. Want Sinterklaas hoort morgen al het land binnen te komen, voor de grote Sinterklaasintocht. Maar uit de aflevering van gisteravond blijkt dat dat nog een hele uitdaging wordt. Aan het einde van de uitzending verschijnt het beeld dat de boot van Sinterklaas naar de bodem van de zee zinkt.

En blijkbaar zorgen die beelden voor een hoop paniek bij de jonge kijkers. Ouders twitteren dat hun kinderen in tranen op de bank zaten of onrustig gingen slapen gisteravond. Maar daarnaast klinken er, bij het oudere kijkerspubliek, ook de nodige humoristische reacties. En verwachten toch veel kijkers dat het uiteindelijk wel goed komt met die boot van Sinterklaas.

Je kijkt het Sinterklaasjournaal terug via NPO.

Geert Wilders heeft zin in Zwarte Piet in het land en krijgt veel reacties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tranen bij jonge kijkers Sinterklaasjournaal, maar ook hilariteit bij oudere kijkers
Sluiten