Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Kees van der Spek voelde harde reacties op ‘vakantieliefde’-verhaal al aankomen

Kees van der Spek trapt zijn aflevering van Oplichters Aangepakt af met de woorden: „Twitteraars zullen wel weer klaar zitten met hun vernietigende oordeel”. En dat blijkt als tv-kijkers het „bizarre” verhaal van Wendy horen, die werd opgelicht door haar vakantieliefde. En daardoor 2 ton, gefinancierd door haar ouder, kwijtraakte. Maar er klinkt ook medelijden.

De 38-jarige Wendy uit Volendam kan van Oplichters Aangepakt-kijkers op keiharde reacties rekenen. Dom, naïef, stom en ‘hoe kun je zoiets doen’, klinkt het op haar verhaal. Maar toch besloot de Volendamse Van der Spek in te schakelen en haar verhaal te delen. Om andere vrouwen te waarschuwen en haar eigen trauma te verwerken.

Wendy werd oplicht door Turkse vakantieliefde

Liefde maakt blind, luidt het bekende gezegde. Dat bleek overigens ook uit een eerdere Oplichters Aangepakt-aflevering over een vrouwelijke Tinder Swindler. En dat geldt nu ook voor Wendy die veel geld kwijtraakte aan een louche, agressieve en kwaadaardige Turkse vakantieliefde.

Mehmet troggelt namelijk, onder het mom van liefde, geld bij haar af. Onder meer voor een Audi, een avocado-plantage, transformaties voor Wendy’s uiterlijk en een huis voor haar schoonmoeder. 2 ton in anderhalf jaar tijd om precies te zijn. Geld dat Wendy zelf niet kon betalen en haar ouders haar voorschoten.

Kees van der Spek gaat met Wendy op zoek naar Mehmet

Je voelt de bui al hangen, de intenties van Mehmet waren niet goed en uiteindelijk dumpt hij haar op laconieke wijze. Maar het geld aftroggelen gaat door. Wendy is bang en Mehmet heeft haar volledig in zijn macht. „Hier trap je toch niet in”, dacht Wendy over vergelijkbare verhalen. Maar de vrouw is inmiddels radeloos, eet niet meer en loopt bij een psycholoog.

Er volgt een confrontatie in Turkije, waarbij Mehmet met een list in de val wordt gelokt. Wendy blijkt nog steeds bang, onzeker en gevoelig voor de manipulatie van haar ‘vakantieliefde’. Ze moet steeds huilen, overgeven en trekt de situatie heel slecht. De aflevering eindigt met een emotionele confrontatie, waarna Wendy de zaak voor zichzelf kan afsluiten.

Naast onbegrip ook medelijden van Oplichters Aangepakt-kijkers

Ondanks veel onbegrip en haatdragende reacties, klinkt er bij sommige kijkers ook medelijden. Voor Wendy en haar ouders. En benoemen zij dat het ook moedig is, dat Wendy toch naar buiten treedt over deze oplichtingspraktijken.

Je kijkt Oplichters Aangepakt terug via RTL 

Maryam Hassouni stopt als actrice door ‘tenenkrommende’ wereld en maakt indruk bij Khalid & Sophie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kees van der Spek voelde harde reacties op ‘vakantieliefde’-verhaal al aankomen
Sluiten