Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Trieste aftocht in Expeditie Robinson na keuze programmamakers: ‘Voelde me niet serieus genomen’

Voor wie gisteravond Expeditie Robinson keek, was het even schrikken. Ilias Ojja maakte aan het begin van de aflevering plots bekend uit het programma te stappen. De acteur voelde zich niet serieus genomen door de makers, zo legde hij uit.

Ilias, samen met Harry Piekema een van de publiekslievelingen van het programma, stapte net voor de eilandraad op een aangespoelde naald op het strand. En dat zorgde bij de Expeditie Robinson-kandidaat voor veel kopzorgen. Nadat de programmamakers er in zijn ogen niet snel genoeg bij waren om hulp te verlenen, knapte er iets bij hem.

Presentator Rick Brandsteder begint de aflevering door te zeggen dat dag 20 van de Expeditie dramatisch begint. „Ook op de paradijselijke eilanden van Maleisië spoelt regelmatig vuil aan. Vlak voor de Eilandraad trapt Ilias in een aangespoelde naald”, legt de presentator de situatie uit. Daarna doet Ilias zijn verhaal in een voice-over.

Expeditie Robinson-kandidaat is enorm geschrokken

De acteur legt uit dat hij enorm is geschrokken nadat hij in de aangespoelde naald trapte. „Zoiets verwacht je niet. Ik ben mijn voet gaan ontsmetten en heb de naald meegenomen voor onderzoek. Want je weet niet waar die voor is gebruikt. Die gedachte maakte me angstig.”

Op de eilandraad zou een dokter aanwezig zijn, maar die bleek uiteindelijk toch niet aanwezig. „Toen ben ik ‘s nachts gaan malen.” De zorgen werden bij Ilias de volgende ochtend allesbehalve minder.

‘Er knapte iets, het voelde alsof ik niet serieus werd genomen’

„Toen de volgende ochtend de cameraploeg en niet een dokter van het bootje stapte, knapte er iets bij mij”, zegt de acteur. „Het voelde voor mij alsof ik niet serieus werd genomen. Dat is de reden dat ik heb besloten om uit de Expeditie te stappen.”

Hij wilde zich graag verder laten onderzoeken in Nederland. Daar bleek dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen vanwege de naald. „Het gaat nu goed met me.”

‘Misschien had het zo moeten zijn’

Ilias kijkt terug op een geweldig avontuur. Hij vindt het jammer dat zijn Expeditie op deze manier moest eindigen. „Tuurlijk vind ik het ongelooflijk jammer, want ik heb het tot dag 20 erg naar mijn zin gehad.”

„Ik heb vrienden gemaakt voor het leven, ik zat goed in bondjes en ik natuurlijk de immuniteitsmunt nog. Tuurlijk had ik langer willen blijven, dit was altijd al een droom voor mij. Maar misschien had het zo moeten zijn”, zo sluit hij af.

Producent Expeditie Robinson erkent angst onderschat te hebben

De producent van het programma, SimpelZodiak, zegt tegen het AD de angst van Ilias onderschat te hebben. Een woordvoerder vindt dat er niet snel genoeg is gehandeld. „Dat betreuren we.”

„Aangezien het hier niet direct om een verwonding ging, maar om een onderzoekstraject, moest er eerst een plan van aanpak worden gemaakt en was de arts niet direct ter plaatse. Achteraf gezien hadden wij dit alles sneller en beter aan Iliass moeten communiceren om hem gerust te stellen”, zegt een woordvoerder.

Favoriet Harry Piekema ontploft, maar Expeditie Robinson-kijkers staan aan zijn kant: ‘Don’t mess with Harry’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trieste aftocht in Expeditie Robinson na keuze programmamakers: ‘Voelde me niet serieus genomen’
Sluiten