Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Televizier ‘vergeet’ Henny Vrienten te herdenken: ‘Gênant’

Na het Televizier-Ring Gala van gisteravond klinkt er wat kritiek op de organisatie. Zo is er elk jaar een speciaal ‘in memoriam’-gedeelte voor overledenen, maar is dit jaar één iemand vergeten. Henny Vrienten, de frontman van Doe Maar en een veelvuldig tv-gezichtg, is niet genoemd. En Johan Derksen heeft ook wat te zeggen over de winnaar van de Televizier-Ring.

Cabaretier Richard Groenendijk vindt het pijnlijk dat de Televizier-organisatie Henny Vrienten is vergeten. In het gedeelte waarin overledenen worden herdacht, draait het vooral om tv-sterren of mensen die iets voor tv hebben betekend. Nu staat Vrienten vooral bekend als de frontman van Doe Maar, maar dat is niet het enige wat hij deed.

Henny Vrienten niet herdacht

„Welja joh… Henny Vrienten vergeten bij het ‘In Memoriam’ van het televizierring-gala”, schrijft Groenendijk op Instagram. „Heeft veel gecomponeerd voor o.a. #Sesamstraat en #Klokhuis als ik het wel heb. Ronduit gênant dit…”

Radio-dj Ruud de Wild, die in de zaal zat, sluit zich daarbij aan. „Ben het zo met je eens”, zo reageert hij in de comments.

Tijdens het Televizier-Ring Gala worden jaarlijks tv-persoonlijkheden die in het jaar ervoor zijn overleden herdacht. Dit keer gebeurde dat terwijl Nielson en Jaap Reesema op het dak van Carré in Amsterdam het nummer Grijs zongen. Sien Diels, Eric van den Donk, Truus Dekker, Piet Paulusma, Jan Rot, Sis van Rossem, Eric Schneider, Gijs de Lange, Willibrord Frequin, Luuk Dresen, Cas Enklaar, Leontien Ceulemans en de pas drie dagen geleden overleden Léonie Sazias kwamen in beeld.

Johan Derksen: ‘Stemfraude bij Televizier-Ring’

En er klinkt ook kritiek van Johan Derksen, die zelf in 2011 de felbegeerde Gouden Televizier-Ring won (samen met Wilfred Genee en René van der Gijp) voor Voetbal International. Dit jaar mocht Vandaag Inside niet meedoen, omdat het een spinoff zou zijn. Nu maakte Derksen zich daar eerder al kwaad over, maar dit jaar is hij van mening dat er sprake is van stemfraude.

Even Tot Hier won de Ring namelijk, maar het De Bevers van John de Bever was ook verkiesbaar, en De Bever voerde hevig campagne. In Vandaag Inside suggereerde Derksen gisteren dat de winst van Even Tot Hier niet klopt. „Dan heeft de organisatie het aan die twee jongens (Jeroen Woe en Niels van der Laan, red.) gegeven. Als de stemmen geteld waren, net als met Omtzigt bij het CDA, hadden De Bevers gewonnen.”

Volgens Derksen heeft Even Tot Hier „niet het publiek of doelgroep die nerveus gaat zitten stemmen”. Of De Bevers om een onderzoek moeten vragen, vindt hij echter niet nodig. „Nee hoor. John (De Bever, red.) moet blij zijn dat hij bij de eerste drie is, en ik heb hier heel erg vrede mee, want het was wel het leukste programma.”

Hallo, ik heb kanker won overigens de jeugdprijs en de speech door presentatrice Anne-Mar Zwart roerde veel mensen tot tranen.

‘Nucleaire dreiging terug op niveau van Koude Oorlog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Televizier ‘vergeet’ Henny Vrienten te herdenken: ‘Gênant’
Sluiten