Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 12 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Ruud Gillis op dreef in Massa is Kassa: stiefmoeder en diva Nicol Kremers krijgt ervan langs

Ruud Gillis, zoon van vakantieparken-miljonair Peter Gillis, stal in Massa is Kassa gisteravond flink de show. Deze keer eens niet om zijn standaard woordgrapjes, maar vooral door de manier waarop hij de vriendin van zijn vader verschillende keren toesprak. U weet wel, Nicol Kremers, in Massa is Kassa vaak stiefmoeder en diva genoemd.

Metro had meer onderwerpen uit Massa is Kassa kunnen kiezen als terugblik. Het feit dat horeca-man Samir ziek is en hij verschijnselen heeft die kunnen duiden op een burn-out. In de reality-soap op SBS6 werd dat niet als feit gepresenteerd (wel dat hij mogelijk wat langer thuisblijft), maar op Twitter ging dat direct rond in termen als ‘vetklep jaagt personeel een burn-out in’. Dat laten we dus even zitten. We kunnen het ook hebben over het feit dat mensen gisteren uitvonden dat ‘Massa is Kassa gescript is’. Dat (Twitter)wiel wordt echter al sinds de allereerste aflevering in 2020 uitgevonden.

Veel gebeurd in Massa is Kassa

Er was veel meer. Een verstopte toiletafvoer (geen aanrader om het fiksen daarvan terug te kijken) bijvoorbeeld. Een bingo waarbij Peter Gillis getalletjes kwam voorlezen. En het feit dat de werkschuwe Nicol Kremers op een van de vakantieparken de horeca moest openen, wegens gebrek aan personeel (we hebben het dan weer over Samir). Ze kwam om 10.00 uur braaf opdagen, maar van harte ging het allemaal niet. Het vuile terras aanvegen? „Daar ben ik niet voor.” En dan de parkbeheerder die Peter Gillis een keer of zes aansprak met ‘baas’. Dank u baas, goed baas: daar vonden de ruim 700.000 kijkers ‘iets’ van.

We blijven echter bij Nicol, maar vooral bij Ruud. De zoon van Peter Gillis werd weer eens voor een klusje opgetrommeld. Er moest namelijk een kledingkast in elkaar worden gezet. Niets vreemds aan zou je zeggen, maar het ging gisteravond om een kledingkast voor Nicols hondje Coco. Het ienieminie-dier wordt inmiddels aardig beroemd. Onlangs hield Coco de gemoederen bezig toen Nicol hem in een kippenren losliet. Ook mocht de keffer aanschuiven bij een hondenbarbecue. Om nog maar te zwijgen van de keren dat Coco verplicht moest meedoen aan yoga en dansles.

Ruud Gillis is lekker op dreef

Vaste kijkers kennen Ruud vooral van zijn woordgrapjes als ‘met de hakken over de sloot’ als zijn stiefmoeder op enorme hakken een bouwmarkt betreedt. Hij wordt erom geliefd en gehaat. Gisteravond was de miljonairszoon echter op dreef met vileine sneren aan het adres van Nicol omdat hij de kast bouwde en zij niets uitvoerde. „Gelukkig is dit alleen te tillen”, zei Ruud bij het sjouwen van de kastonderdelen, terwijl Nicol geheel volgens traditie alleen orders geeft en zelf niet meehelpt. Toegegeven, zij heeft wel de zorg over haar vier kinderen. Nicol heeft echter besloten haar kroost buiten beeld te houden, dus in hoeverre zij veel ‘moedert’: we weten het niet.

Als zij echter in een lekkere stoel toekijkt hoe haar familielid wél werkt, zegt hij gortdroog: „Zorg ervoor dat je je niet overbelast hè?” Dan haalt Ruud de bouwtekening van de kast tevoorschijn en ziet hij meerdere poppetjes bij de uitleg: „Hey Nicol, da’s gek. Je hebt twee mensen nodig om hem in elkaar te zetten. Niet één, maar twee. Dat betekent een mannetje en een vrouwtje, weet je wel. En dan bedoelen ze Ruud en Diva natuurlijk, denk ik.” Nicol: „Nicol kan echt geen kast in elkaar zetten.” Ruud direct, toch een woordgrapje: „Dan heb je het gevoel dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt ja.”

Waterfietsen met Parkie Markie

Hij kijkt nog eens naar de bouwtekening: „Stap 1. Vraag hulp.” Hij bouwt en bouwt, Nicol kijkt terwijl zij een deuntje fluit, op haar smartphone. Ruud, de goedzak van de familie volgens voice-over Frank Lammers: „Ik hoop dat ik niet voor overlast zorg hè, Nicol.” Maar vooruit, hij krijgt zowaar een complimentje als de diva het heeft gepresteerd om uit haar stoel op te staan.

Ruud heeft het druk, want hij speelt ook nog een bescheiden rol bij het inzegenen (met champagne, volgens kijkers een fles martini van 2,99 euro) van nieuwe waterfietsen op een van de vakantieparken. Hij mag een ritje uitproberen met zijn broer Mark, oftewel Parkie Markie. Broerlief heeft, laten we het netjes houden, geen figuur van een slanke. Eenmaal ‘op gang’ vraagt Ruud zich in de waterfiets af of ze misschien geen zeilen hebben: „Zelfs de eenden gaan sneller.”

Wil je Massa is Kassa terugkijken? Dat kan hier.

‘Film Het Paard van Sinterklaas vanwege Zwarte Piet niet meer op de buis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ruud Gillis op dreef in Massa is Kassa: stiefmoeder en diva Nicol Kremers krijgt ervan langs
Sluiten