Malu Pesulima
Malu Pesulima Televisie 3 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Reacties op ‘Five Live’ van Linda de Mol zijn niet voor de poes: ‘Wat was dit slecht!’

Hoewel de eerste aflevering van Five Live – de nieuwste SBS-serie uit de koker van Linda de Mol – gisteravond een mooie 987.000 kijkers trok, waren de reacties niet mals. Van ‘tenenkrommend’ tot ‘flauw’: critici namen op social media geen blad voor de mond.

En dat terwijl er voor de cast toch een groot blik aan BN’ers is opgetrokken.

Nieuwe serie van Linda de Mol

In de serie Five Live zijn Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) een gescheiden koppel dat de wekelijkse talkshow Five Live presenteert. Zenderbaas Flip (Daan Schuurmans) baalt van de kijkcijfers en vindt dat er wat moet gebeuren: in de eerste aflevering komt hij met het idee om Ellen van Boetzelaar (een persiflage op Angela de Jong, gespeeld door Irene Moors) uit te nodigen aan tafel voor meer reuring. Dat gebeurt, want tijdens de uitzending valt er plots een studiolamp op de nep-Angela, die vervolgens over tafel valt. Ogenschijnlijk dood.

Dat laatste schiet bij kijkers in het verkeerde keelgat. Ze noemen de actie ‘kinderachtig’ en zien het als een sneer naar Angela: zij hield na het The Voice-schandaal immers lang en breed vol dat Linda allang van de seksuele wantoestanden af had moeten weten.

Orlando Boldewijn

Ook over het feit dat één van de personages Orlando Boldewijn heet, hadden de makers volgens kijkers wel wat beter na kunnen denken: een zeventienjarige jongen die vier jaar geleden werd vermoord bleek dezelfde naam te dragen.

Een woordvoerder zegt hierover tegen SBS: „Het personage Orlando is fictief en de naam is – nu blijkt zeer ongelukkig – toevallig gekozen. Ondanks dat een groot team het script heeft gelezen en bij de opnames aanwezig was, is helaas door niemand deze link gelegd.” De nabestaanden hebben via hun advocaat Sébas Diekstra contact opgenomen met de programmamakers. „En hij heeft ons laten weten dat de nabestaanden op geen enkele wijze kwade intenties vanuit ons zien.”

Reactie van Angela de Jong op Five Live

Angela de Jong heeft in een column op AD.nl gereageerd op de serie. „Laten we eerlijk zijn”, zo begint ze. „Mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen. Waar ik minder goed tegen kan, is een dramaserie waarin gemakzuchtig de grootste clichés over de tv-wereld achter elkaar zijn geplakt, soms best goede acteurs een goedkope pruik hebben opgezet en dat je als voormalig tv-koningin, die er altijd prat op ging precies te weten wat haar kijkers willen zien, serieus denkt dat je daarmee een topproductie aanlevert à la Divorce en Gooische Vrouwen.”

Miljoenenjacht levert ‘zacht prijsje’ op: ‘Dit is niet eens tonnenjacht’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Reacties op ‘Five Live’ van Linda de Mol zijn niet voor de poes: ‘Wat was dit slecht!’
Sluiten