Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Youp van ‘t Hek bij Raven van Dorst in een overall? ‘Nee, geen zin in’

Boerderij van Dorst van presentator Raven van Dorst is inmiddels uitgegroeid tot waar succes. Welk BN’er-duo Raven ook in een overall hijst, het lijkt te scoren. Oké, sommige duo’s doen het beter dan andere, maar over het algemeen kijken mensen maar wat graag naar de nuchtere, humoristische aanpak van Van Dorst. Gisteravond schoof de presentator aan bij Jinek, om het te hebben over het programma en welke mensen nog eens langs zouden moeten komen.

Inmiddels zijn al veel BN’ers de revue gepasseerd. Denk aan Froukje en Defano Holwijn, die van kijkers de stempel ‘ontwapenend‘ kregen. Bij Maxim Hartman en Hanneke Groenteman ging het vooral om ‘blowen en eerlijke gesprekken’, maar er is ook weleens bonje geweest. Bijvoorbeeld toen Guido den Aantrekker langskwam. Hij vindt allerlei genderneutrale voornaamwoorden namelijk nogal een teken van ‘vertrutting’ van de samenleving. Van Dorst wil zelf niet aangesproken worden met ‘zij’ of ‘hij’, dus er ontstond een discussie. Maar het is tijd om naar de toekomst te kijken en dus vertelt Van Dorst bij Jinek wie er nog op het lijstje staan.

Youp van ‘t Hek bij Jinek: ‘Geen zin in Boerderij van Dorst’

De presentator trapt meteen goed af: „Bassie en Adriaan, voordat ze er niet meer zijn”, komt als antwoord op de vraag van (tijdelijk) presentator Beau van Erven Dorens. Er klinkt gelach in de studio en Van Dorst is enigszins teleurgesteld: „Nou…” Beau: „Staat Youp (van ‘t Hek, red.) er al op?” Van ‘t Hek zit ook in de studio en lijkt niet heel enthousiast te worden van dit voorstel. Van Dorst: „Ja, nou, volgens mij hadden we jou wel gevraagd, maar je was druk.”

Maar daar is niets van waar, komt de reactie. „Nee, ik had geen zin”, aldus een goudeerlijke Van ‘t Hek. „Oh, je had geen zin”, reageert Raven, terwijl het publiek en Beau in lachen uitbarsten. Maar volgens Van Erven Dorens ligt dat niet aan Van Dorst: „Youp zegt altijd tegen alles nee, dat ligt niet aan jou.” En daar is hij het zelf ook mee eens: „Nee, het ligt inderdaad niet aan jou. Hij had me ook op dat rare eilandje gevraagd, toen zei ik ook nee.” Met ‘dat rare eilandje’ verwijst Van ‘t Hek naar Lago di Beau, waarbij Van Erven Dorens allerlei BN’ers ontving in Italië om met ze te praten over van alles en nog wat.

Van ‘t Hek houdt het tegenwoordig bij wat hij goed kent, laat hij weten bij Jinek. „Ik wil gewoon op het toneel staan en columns maken. Dat doe ik en voor de rest niets.” Maar Van Dorst laat zich niet kennen: „Ik voel me ook niet beledigd, hoor.”

Je kunt Jinek terugkijken via RTLXL.

Kijkers lyrisch over winnaar Holland’s Got Talent, maar er is nóg een favoriet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Youp van ‘t Hek bij Raven van Dorst in een overall? ‘Nee, geen zin in’
Sluiten