Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 3 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Miljoenenjacht levert ‘zacht prijsje’ op: ‘Dit is niet eens tonnenjacht’

Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft gisteravond op vele banken in de Nederlandse huiskamers waarschijnlijk wat gelach en leedvermaak opgeleverd. Eén van de deelnemers aan het SBS6-programma ging namelijk tot het gaatje en dat had gevolgen. Presentatrice Linda de Mol gaf er bijna een diepe buiging voor.

Het was sowieso een avondje Linda de Mol op de commerciële zender. Behalve Miljoenenjacht was ook de eerste aflevering van haar nieuwe tv-serie Five Live te zien, waarin zij met Waldemar Torenstra de hoofdrol speelt. Het niet zo bejubelde Five Live trok bijna 1 miljoen kijkers, Miljoenjacht 1,4 miljoen.

Verschillen in prijzen Miljoenenjacht

Twee weken geleden ging er in het programma van Linda de Mol nog een mega-klapper uit. Deelneemster Bertha speelde door en door en greep uiteindelijk een héél goed koffertje. Zij ging naar huis met 488.000 euro. Kijkers raakten over Bertha niet uitgepraat.

Nee, dan deelnemer Wouter van gisteravond. Hij speelde in Miljoenenjacht in rap tempo eerst een paar miljoenenbedragen weg. „Gaat niet goed hè?”, klonk het meteen uit eigen mond. „Nee, dit gaat niet goed”, antwoordde Linda de Mol hoofdschuddend. „Dit gaat echt niet goed. Nu moet je echt een lage.” „Koffer 7″, zei Wouter gedecideerd. En hup: ook de 2.500.000 euro ging in rook op. Hij kon er zelf nog om lachen („weet je, ik had zoveel mazzel in de voorrondes”), maar of het gemeend was… Linda de Mol: „Hoe krijg je het voor elkaar, het is bijna knap. Nu een cent, of in elk geval iets laags.”

Deelnemer Miljoenjacht zet gewoon door

Koffer 6 werd het (Linda de Mol voelde: „Dat is een hele lage”). Het viel mee, al verdween de 25.000 euro en niet 5 ton. De Mol weer: „We moeten even de teleurstelling van ons afschudden. Wat een bummer dit.”

De ‘tv-bank’ deed vervolgens een voorstel voor een prijs van 11.000 euro, maar dat was voor Wouter een no deal. „Misschien moet je de koffers nemen die je eigenlijk niet wil nemen”, gaf Linda de Mol als Miljoenjacht-tip. Wouter: „Dat probeerde ik eigenlijk al.” En ja hoor, Wouter speelde het een na hoogste bedrag dat nog stond, 200.000 euro, weg. „Ik ben gewoon goed in het raden van hele hoge bedragen.” Vervolgens ging 50.000 euro eraan (De Mol: „We gaan er maar van lachen terwijl zich hier een klein drama voltrekt”).

Nog twee koffertjes te gaan

En toen waren er nog twee koffertjes te gaan. De eerste: prima laag bedrag („ik kan het toch”). Linda de Mol: „Als hij echt tot het gaatje gaat, kan het nog, maar het is niet een heel lekker scenario om naar te kijken.” Er kwam eerst weer een bankbod: 16.000 euro. Maar Wouter ging door… Zijn vriendin zou dat ook willen, gaf hij aan. En ja hoor, dan ging de half miljoen euro de spreekwoordelijke put in. Alleen 100.000 euro als hoog bedrag zat nog in het spel, maar die bleef overeind. Het bod: 7.000 euro, maar no deal. De Mol: „Als je 500 euro wint, ga je wel de geschiedenisboeken in.” Wouter ging door. 14.000 euro? Hij ging door. 21.000 euro? Zijn mede(zaal)speler pushte hem om weer verder te spelen („maar ik betaal je scheidingskosten”).

Wouter stopte toch en pakte in Miljoenenjacht, waar de tonnen vaak in het rond vliegen, 21.000 euro. Winston Gerschtanowitz ging namens het programma het land in om hetzelfde bedrag als straatprijs te overhandigen. Linda de Mol: „Ik hoop maar dat die mensen gekeken hebben en niet denken: oh daar is Winston, die staat met tonnen voor de deur.”

https://twitter.com/HighwaymanNH/status/1576655925904932864

https://twitter.com/Pelpindaa/status/1576655833693241345

De hele uitzending van Miljoenjacht is nog terug te kijken.

Kijkers over Royce de Vries bij Humberto: ‘Wat lijkt hij toch veel op Peter R.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Miljoenenjacht levert ‘zacht prijsje’ op: ‘Dit is niet eens tonnenjacht’
Sluiten