Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Model met ‘mooiste kont van Nederland’ in Het Perfecte Plaatje: ‘Alles valt op z’n plek’

De naakte billen in het RTL-programma Het Perfecte Plaatje kregen gisteren een bijzondere lading. De kandidaten van het programma kregen namelijk de opdracht om een actueel maatschappelijk probleem te koppelen aan een naaktmodel én een attribuut. In een oude energiecentrale doen de BN’ers hun best er het perfecte plaatje uit te halen. En dat lukt de één beter dan de ander.

Linda Hakeboom, die veel lof kreeg over haar karakter in de eerste afleveringen, heeft niet het makkelijkste onderwerp te pakken. De regisseuse moet namelijk het onderwerp milieuvervulling in beeld brengen met een vuilniszak én een naaktmodel. Toch slaagt ze erin om met haar twee modellen, een zogenaamd pasgetrouwd stel, een sexy foto te maken. „Denk eraan: je wilt haar. Je bent net getrouwd. Kont naar achter!”, luiden de instructies van Hakeboom naar haar modellen. „Ik weet niet waar ik het vandaan heb gehaald, maar ik was alle gene voorbij”, vertelt de presentatrice lachend aan de camera.

Geraldine Kemper met ‘mooiste kont van Nederland’ in Het Perfecte Plaatje

Ook Geraldine Kemper krijgt een uitdagende opdracht voor de kiezen. In haar foto moet de presentatrice, die overigens zelf ook meerdere naaktshoots achter de rug heeft, de boodschap overbrengen dat bont niet oké is. Dat doet ze met een model, dat schijnbaar tien jaar geleden gekroond werd tot de vrouw met ‘de mooiste kont in Nederland’.

„Ik weet uit ervaring dat de mooiste foto’s pas komen als jij je op je gemak voelt”, vertelt Kemper. Het model met ‘de mooiste kont van Nederland’ lijkt zich in ieder geval op haar gemak te voelen, maar dat ligt misschien ook aan het feit dat ze met twee zachte konijntjes mag knuffelen op haar naakte lijf. Om de boodschap extra duidelijk over te brengen, schrijft Kemper ‘No fur’ op het lijf van het model.

De jury is in ieder geval dolenthousiast over haar foto. „Dit is nou zo’n typische foto waar alles gelijk op z’n plek valt. Heel sim om het in zwart wit te doen, maar de tekst in rood. Daardoor komt de tekst binnen”, luidt de kritiek van fotograaf William Rutten.

Eerste plek voor Maik de Boer

De foto van Hakeboom krijgt een minder goed oordeel. „Ik vind de mensen er mooi op staan, het licht is mooi. Maar ik vind dat ze er iets te vrolijk op staan. Het is misschien hun trouwdag, maar als je tussen zo’n berg afval staat, word je daar toch niet echt vrolijk van.”

Degene die de opdracht het beste ervan af heeft gebracht deze week is modestylist Maik de Boer, met zijn foto over bodyshaming. Daarna volgt acteur Edwin Jonker met zijn foto over huiselijk geweld. De derde plek is voor Geraldine.

De ‘benjamin van de groep’ ligt eruit

Iemand die het er minder vanaf heeft gebracht deze week is actrice Bente Fokkens, de ‘benjamin’ van de groep. En dus ligt zij er deze week uit. „Nou dat vind ik toch wel heel erg jammer. Iedereen is gewoon zo lief”, laat Fokkens weten. „Ik vond het zo leuk!”

 

Bekijk de aflevering van Het Perfecte Plaatje terug via Videoland.

Dilemma: ‘Ik vind het vreselijk dat mijn buren samen willen hardlopen, hoe maak ik dat duidelijk?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Model met ‘mooiste kont van Nederland’ in Het Perfecte Plaatje: ‘Alles valt op z’n plek’
Sluiten