Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 4 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Johan Derksen over serie Linda de Mol: ‘Een smakeloos gedrocht dat nergens op leek’

Gisteren schreven we al dat de reacties op de nieuwste SBS6-serie uit de koker van Linda de Mol niet mals zijn. Johan Derksen doet er in Vandaag Inside nog een schepje bovenop. „De serie is nu al een gedrocht. Slecht geacteerd en slecht geschreven.”

De serie FIVE LIVE gaat over het gescheiden koppel Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) dat samen een fictieve talkshow presenteert. Op Twitter nemen critici geen blad voor de mond: ze noemen het programma onder andere „tenenkrommend” en „flauw”. Ook over het feit dat een van de personages Orlando Boldewijn heet, hadden de makers volgens kijkers wel wat beter na kunnen denken: een zeventienjarige jongen die vier jaar geleden werd vermoord blijkt dezelfde naam te dragen. Een woordvoerder van Talpa zei hierover: „Het personage Orlando is fictief en de naam is – nu blijkt zeer ongelukkig – toevallig gekozen.”

Derksen: ‘Nederlanders kunnen niet acteren’

In Vandaag Inside bespreken de heren onder andere programma’s op de vaderlandse televisie. In de nieuwste aflevering wordt er eerst smakelijk gelachen om de SBS6-serie De Alleskunner, waarop Derksen stelt dat het erger kan. „Het ergste wat ik gezien heb, is de nieuwe tv-serie van Linda de Mol. Er werd heel slecht geacteerd. Overacting, zoals Nederlanders dat doen. Nederlanders kunnen blijkbaar niet acteren. Het leek nergens op.”

De analist heeft geen goed woord over voor het programma. „Dit is smakeloos en helemaal niet leuk. Als je met zelfspot zo’n ding schrijft, dan moet je schrijven dat de man van de presentatrice vreemdgaat met juffrouwtjes van de productie. Dan heb je humor.”

De scene waarin een persiflage van televisierecensent Angela de Jong een lamp op haar hoofd krijgt, deed veel stof opwaaien en ook Derksen vindt er het zijne van. „Dit was een persoonlijke afrekening met Angela de Jong.” Toch kan hij het niet nalaten om ook nog even naar De Jong te sneren, met wie hij al eens in de clinch lag. „Ik vind het nog erger dat Angela de Jong vervolgens reageert met een column. Dan ben je echt kinderachtig.”

FIVE LIVE van Linda de Mol

Advocaat Job Knoester is te gast en is het met Derksen eens. „Het is een soort bitch fight aan het worden. Ik denk dat Linda dit helemaal niet nodig heeft. Die zou veel te groot moeten zijn voor dit.” Presentator Wilfed Genee zegt daarna lachend: „Ik vraag me altijd af hoe lang ons contract nog loopt”. Derksen denkt niet dat de heren zich zorgen hoeven te maken: „Als De Alleskunner – waar je je dood voor moet schamen – 700.000 mensen trekt, dan kunnen wij hier tot onze dood blijven zitten.” Dat Vandaag Inside niet zomaar van de buis verdwijnt, bleek al eerder: na het beruchte kaars-verhaal werd de stekker in mei dit jaar uit het programma gehaald, maar na twee weken keerde het alweer vrolijk terug.

Tot slot krijgt het programma van De Mol er nog één keer van langs van Derksen. „De serie is nu al een gedrocht. Slecht geacteerd en slecht geschreven.”

Je kunt de aflevering van Vandaag Inside hieronder of via KIJK terugkijken. 

Schokkend vooruitzicht: veel meer Nederlanders krijgen kanker, maar leefstijl aanpassen helpt 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johan Derksen over serie Linda de Mol: ‘Een smakeloos gedrocht dat nergens op leek’
Sluiten