Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 22 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Zesmaal is geen scheepsrecht: recordkandidate Holland’s Got Talent moet het veld ruimen

Lisette Brillemans is dan misschien niet het grootste talent van ons land, maar één ding is zeker: de flamboyante pianiste is een doorzetter. Na zes audities (!) wist ze het ein-de-lijk tot de halve finale van Holland’s Got Talent te schoppen, maar daar viel het doek. Jurylid Dan Karaty verzoekt haar met klem om het daarbij te laten.

Brillemans was elf jaar geleden voor het eerst in het programma te zien. Ze doet door de jaren heen vijf keer auditie, maar wordt steeds zonder pardon naar huis gestuurd. Tot dit jaar. Niet omdat de juryleden dan eindelijk het licht hebben gezien, maar omdat presentatoren Jamai en Buddy op de golden buzzer drukken en haar daarmee een plek in de halve finale bezorgen. Vorige week was de eerste halve finale, gisteravond de tweede.

Halve finale Holland’s Got Talent

Gehuld in een glitterjurk en een boa bestijgt Brillemans het podium. Op een gouden piano brengt ze haar muzikale kunsten ten gehore, terwijl twee danseressen meebewegen op de muziek. „Please, ga door”, zegt Jamai terwijl hij naar haar optreden kijkt. Ze krijgt na afloop een daverend applaus en een staande ovatie van het publiek. „Hoe ging het?”, vraagt Jamai. „Goed, alleen in het begin ging het eventjes mis”, antwoordt Brillemans. Als Buddy daarop zegt dat ze dat niet moet zeggen, herstelt ze zich grappend: „Het ging hartstikke goed, vanaf het begin af aan natuurlijk.”

En dan is het woord aan de jury. Chantal Janzen trapt af met lovende woorden voor de kandidate. „Lieve Lisette, het was een hele lange weg. Het is nog nooit gelukt om verder te komen dan een auditie. Wat er hierna ook gebeurt: het maakt niet meer uit, want het is zo knap. Je hebt gewoon al gewonnen voor jezelf, omdat je bent doorgegaan en je hebt nog nooit zo goed gespeeld als vanavond. Daar moet je heel trots op zijn.”

Marc-Marie Huijbregts is ook positief. „Lisette, wat moet je nou met je leven nu het helemaal compleet is? Het is af. Het mooiste moment voor mij was net voor het einde, toen zag ik ook een soort verrassing op jouw eigen gezicht, dat het gelukt was. Dat je er doorheen gekomen was. We waren allemaal samen met jou verrukt erover. Dat was heel mooi. Mijn favoriete moment van het optreden. Buiten het hele mooie pianospel, super goed gedaan.”

Daarna is het de beurt aan de kritische Dan Karaty. „Ik heb één vraag: was dit het nou?”, vraagt hij, tot hilariteit van de zaal. „Nee”, antwoordt Brillemans stellig. Karaty vertelt dat hij expres niet heeft gedrukt, zodat ze het optreden kon afmaken. „Je hebt het tot de halve finale geschopt, je hebt je optreden afgemaakt. Geen rode kruizen. Beter wordt het denk ik niet. Misschien moet je accepteren dat dit het was. Je hebt het gedaan en nu is het klaar.” Brillemans wil daar niets van weten. „Dat zou ik kunnen doen, however, punt één: dit is nog niet de finale. En punt twee: Holland’s Got Talent zonder Lisette Brillemans is Holland’s Got Talent niet.”

Twitter is groot fan van Brillemans

Brillemans mag dan die droomplek in de finale niet hebben bemachtigd, ze heeft de harten van de mensen thuis wél gestolen. „Lieve Lisette, ik vind het geweldig wat je doet en misschien zijn sommige acts bijzonderder qua performance, maar jij bent inderdaad de koningin van de show!”, schrijft een kijker. „Heeft Lisette al een fanclub?”, vraagt iemand anders zich af.

https://twitter.com/SmitboyRyan93/status/1583536571181322242?s=20&t=3elrKCki86xlWM2oLA8FAg

https://twitter.com/MoniqueBrekelm1/status/1583537844861034496?s=20&t=3elrKCki86xlWM2oLA8FAg

https://twitter.com/winterzomer2020/status/1583539441162891266?s=20&t=3elrKCki86xlWM2oLA8FAg

https://twitter.com/sebasboers/status/1583539331439861760?s=20&t=3elrKCki86xlWM2oLA8FAg

https://twitter.com/Liedje87/status/1583535657074724864?s=20&t=SG3BXxOPlQdhEOVg1PDr6A

Je kunt de halve finale van Holland’s Got Talent terugkijken via RTL XL.

Hilariteit op Twitter om pikant woord bij 2 voor 12

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.