Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Maker Dahmer-serie: nabestaanden gingen niet in op contactverzoek

De nabestaanden van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer hebben geen reactie gegeven op contactverzoeken van de maker van de populaire Netflix-serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Dat zegt producent Ryan Murphy.

Volgens Murphy heeft zijn team voordat de serie uitkwam contact gezocht met de nabestaanden, maar zij hebben daarop nooit een reactie gegeven. Dat zegt de producent tegen de Hollywood Reporter.

‘Twintig nabestaanden proberen te bereiken’

Murphy spreekt eerdere berichten van familieleden van de slachtoffers tegen. Zij beweren dat de maker helemaal geen contact met hen heeft opgenomen over het uitbrengen van de serie. „In de drie jaar dat we met de serie bezig zijn geweest hebben we ongeveer twintig nabestaanden van slachtoffers proberen te bereiken”, stelt Murphy. „We hebben geprobeerd met familie en vrienden te praten, zodat we input konden krijgen, maar niemand heeft op ons gereageerd.”

Murphy voegt daaraan nog toe dat hij vertrouwde op zijn team van researchers, dat onderzoek heeft gedaan naar de seriemoordenaar, die ook wel bekend stond als ‘The Milwaukee Cannibal’.

Ook driedelige documentaireserie over Dahmer online

Netflix heeft naast de serie nog een driedelige documentaireserie online gezet waarin vrienden van slachtoffers van Dahmer hun verhaal delen. In Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes komen Michael Ross en Jeff Connor aan het woord en blikken ze terug op hun ontmoeting met Dahmer en halen ze herinneringen op aan hun omgebrachte vrienden.

De serie vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994). Hij doodde zeker zeventien mannen en jongens die hij veelal oppikte tijdens avondjes stappen. Hij martelde ze, onder meer door zoutzuur in hun lichaam te spuiten. Ook had hij na hun dood seks met de slachtoffer en at hij lichaamsdelen op. De zaak baarde nog meer opzien doordat de politie niet ingreep toen buren en zelfs een slachtoffer dat wist te ontsnappen zich meldden, maar niet werden geloofd.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een van de best bekeken series op Netflix ooit. In de eerste week dat de serie online stond werd hij al 196,2 miljoen uur bekeken.

Deze spannende Netflix-serie schopt Dahmer van de troon

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maker Dahmer-serie: nabestaanden gingen niet in op contactverzoek
Sluiten