Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 5 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Camouflage in Massa is Kassa om indringer te vangen: ‘En dan een cameralamp erop’

In realitysoap Massa is Kassa werd gisteravond het recht in eigen hand genomen. Een man komt regelmatig een van de vakantieparken op door een gat in een omheining te knippen. Dat moet nu maar eens stoppen, vindt de familie Gillis. De indringer moest dus op heterdaad worden betrapt. Kijkers hebben zich verbaasd vergaapt aan de manier waarop.

Even geen hoofdrol voor Peter Gillis en zijn Nicol Kremers gisteravond (vorige week voor de vriendin van de vakantieparken-miljonair wel, toen zijn haar hondje Coco door een kippenren liet rennen). Nu speelde zij slechts een ‘hoof-drol’. 657.000 kijkers zagen Peter Gillis namelijk een chemisch toilet van hun camper legen „omdat Nicolleke er een handgranaat in gelegd had”. Waarvan akte.

Dief op terrein betekent geen massa is kassa

Een boef vangen dus. Daar ging het gisteren in Massa is Kassa om. Als die echt een keer zijn inbrekersslag slaat, gaat het parken-credo ‘massa is kassa’ natuurlijk even niet op. De in zwart geklede man werd al eens betrapt door een aan een boom opgehangen camera, maar hij kon niet worden herkend. Alles uit de kast nu, vond Gillis-zoon Mark Gillis (die van het bekende ‘foxwildloopje’). Er moest een nacht bij de omheining gewaakt worden, vond Parkie Mark, die door een aantal kijkers deze uitzending Mark Jong-Un werd genoemd. Hij had alleen zelf die bewuste nacht even geen tijd, wegens andere drukte. Wat voor drukte? Niemand zal het ooit weten.

„Rambo Ruudje bereidt zich voor op het ergste”, leidde voice-over Frank Lammers in. Ruud is de andere zoon van Peter Gillis en ook de wat onhandige klusjesman. En natuurlijk het Massa is Kassa-personage met de onvermijdelijke woordgrapjes, waarvan sommige kijkers smullen en die door anderen worden gehaat. Toen Nicol Kremers gisteren op stilettohakken een doe het zelf-zaak betrad, wist je gewoon dat Ruud hem ging maken. En dat deed hij ook: „Zo, met de hakken over de sloot.” Er volgden er nog vele.

Massa is Kassa Peter Gillis
Jan Pieter na een zware nacht. Screenshot: SBS6 / Massa is Kassa

Het geronk was niet van de lucht

Ruud sloeg van alles in, van slaapzakken tot zaklampen („voor als wij het licht nog willen zien”), spray tegen muggen en teken („dat is geen goed teken”) en eh… knakworsten. Hij moest de camouflagenacht doorbrengen met de robuuste Jan Pieter Cox, die tot drie keer aan toe checkte of zijn metgezel de knakworsten wel echt meegenomen had. Op veldbedden in de bosjes – en met knakworsten – gingen Ruud en Jan Pieter vervolgens de nacht in. Mark kwam nog wel even langs met spul om de gezichten te camoufleren. Het resultaat was eerder tragisch dan hilarisch.

Slaagde de alles of niets-actie? Wel als je het over een nachtje lekker pitten hebt. Het geronk was namelijk niet van de lucht en… de indringer sloeg een nachtje over. Ruud had alleen ‘een egel gehoord’. Kijkers van Massa is Kassa moeten hoofdschuddend op de bank hebben gezeten of keihard hebben gelachen. Alles zag er namelijk goed geregeld uit. Alleen: die enorme cameralamp die de setting continu verlichtte: die was volgens tal van twitteraars toch niet echt handig? Wordt vast vervolgd…

De hele uitzending van Massa is Kassa is nog terug te kijken.

Rutger Bregman en varkenshouderij-voorzitter in aanvaring bij Op1: ‘Alleen maar frames’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Camouflage in Massa is Kassa om indringer te vangen: ‘En dan een cameralamp erop’
Sluiten