Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Beau van Erven Dorens steekt de draak met tafelplakker en dit vond Johan Derksen van de ‘plak’-actie

Het zal je haast niet ontgaan zijn, maar dinsdagavond plakte een klimaatactivist zijn handen vast aan de talkshowtafel in Jinek. ‘Inval’-presentator Beau van Erven Dorens kan het achteraf niet laten om de draak te steken met deze tafelplakker. En Johan Derksen bestempelde deze actie als „idioot”.

Klimaatactivist Jelle de Graaf van Extinction Rebellion besloot dinsdagavond na zijn interview bij Jinek zichzelf met lijm vast te plakken aan de talkshowtafel. Later vertelde Van Erven Dorens, die Eva Jinek tijdens die uitzending verving, in een interview met NPO Radio 2 dat de lijm-actie „best intimiderend en bedreigend” was.

Beau van Erven Dorens grapt om plak-actie

Maar de protestactie werd wel in zo’n beetje iedere talkshow en nieuwsprogramma besproken. Van Erven Dorens kon het niet laten om nog even de draak te steken met het lijmtafereel. Op Instagram deelt hij een video waarin hij langsgaat bij een speciaalzaak, onder de titel ‘Better safe than sorry’. Aan de verkoper vraagt hij een middel dat helpt tegen het oplossen van lijm. „Aceton” of zelfs een „beitel”. Waarna de verkoper hem een flesje aceton aanbiedt. Meerdere bekende Nederlanders reageren onder de video en kunnen de grap wel waarderen.

Johan Derksen vond tafelplakker ‘idioot’

Ook aan tafel bij Vandaag Inside komt de tafelplakker ter sprake. Waarbij presentator Wilfred Genee de studio vraagt of iemand nog de behoefte heeft om aan tafel te komen zitten en zichzelf vast te plakken.

Volgens Johan Derksen valt De Graaf onder de categorie „idioten die zichzelf verkopen als idealist”. Genee nuanceert de boel. „Het is wel een gedreven jongen, volgens mij gelooft hij hier echt in.” Tafelgast Roxanne Knetemann had ergens ook wel een beetje medelijden met de klimaatactivist. „Ik niet”, reageert Derksen stellig. „Ik vind het een idioot.”

Hoewel Knetemann probeert een beetje empathie richting De Graaf te tonen, krijgt ze Derksen daarin niet mee. Kenetemann: „Ik vond hem aandoenlijk, ik vond hem in de war.” Al is Derksen het met die conclusie wel eens. „In de war dat was ‘ie wel ja.”

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK

Johan Derksen zegt dat Rico Verhoeven ‘iets te weinig hersens’ heeft, maar bindt daarna snel in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beau van Erven Dorens steekt de draak met tafelplakker en dit vond Johan Derksen van de ‘plak’-actie
Sluiten