Iza de Bruin
Iza de Bruin Televisie 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Beau laat zich opnieuw live op televisie vaccineren

Hij vult netjes zijn papieren in, stroopt zijn mouwen op – „Want als ik mijn overhemd uit doe wordt het een beetje gênant”- en zit er helemaal klaar voor: presentator Beau van Erven Dorens laat zich opnieuw vaccineren op live televisie. De vorige keer deed hij dat in zijn eigen talkshow, nu doet hij het als gastpresentator bij Jinek.

Eva Jinek heeft zelf corona en is ook zeker niet de enige. Afgelopen weken steeg het aantal coronabesmettingen in rap tempo, terwijl de opkomst voor de herhaalprik achterblijft.

‘Ik vertrouw je helemaal’

Het is de eerste aflevering waar Beau Eva Jinek vervangt, en het is meteen een veelbesproken editie. Zo speelde Rico Verhoeven advocaat van de duivel over Gideon van Meijeren, wat veel reacties opleverde. Ook zong S10 haar nieuwe nummer. Zelf neemt Beau dus de herhaalvaccinatie. „Dit is het Pfizer-vaccin, wat nu ook op de GGD-locaties gegeven wordt, voor niet alleen de oorspronkelijke variant maar ook de omikronvariant.” Dat vertelt Robin Peeters, internist bij het Erasmus MC en oprichter van de Twijfeltelefoon. Beau antwoordt: „Ik vertrouw je helemaal.”

„Zit hij er al in?” Maar net als Beau dat vraagt, haalt Smeets de naald er alweer uit. Nadat de prik gezet is zegt de presentator: „Oh, was dat het alweer?” Er keken zo’n 788.000 mensen toe hoe de presentator gevaccineerd werd.

Niet de eerste keer voor Beau

In 2021 liet de presentator zich ook al vaccineren op televisie. Hij wilde namelijk graag het goede voorbeeld geven. Toen zijn geboortejaar eind mei aan de beurt was om een afspraak te maken, vroeg hij de GGD om hem in de studio te komen vaccineren. Daarop kwam het plan om Kuipers, die destijds een veelgevraagde talkshowgast was, hem te laten inenten. „Ik vind het een eer om door jou geprikt te worden”, aldus de presentator.

HLF8 wilde Gideon van Meijeren uitnodigen, Dominee Gremdaat gaat los

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beau laat zich opnieuw live op televisie vaccineren
Sluiten