Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Tim Hofman fluit Arjen Lubach terug die ‘n-woord’-grap maakt

Tim Hofman schoof gisteravond aan bij Arjen Lubach in De Avondshow. Daar grapten de twee over wie van hen de ‘grootste deuger’ was, totdat Hofman ineens serieus werd toen het ‘n-woord’ ter sprake kwam.

Hofman staat bekend als een presentator die zich regelmatig mengt in een maatschappelijk debat. Zo kwam hij recent nog in aanvaring met een vleeslobbyist bij Khalid & Sophie en maakte hij de roemruchte aflevering van BOOS over het The Voice-schandaal. Waarmee hij overigens genomineerd is voor een Televizier-Ster.

Tim Hofman wacht Mark Rutte op voor programma

Maar niet iedereen loopt weg met de activistische aanpak van Hofman en hij wordt door tegenstanders nog weleens bestempeld als ‘deuger’ of ‘woke’. Onder meer VI-gezicht Johan Derksen spreekt zich regelmatig hardop uit over het gedrag van Hofman. Waar Derksen overduidelijk geen fan van is.

Ook bij Lubach komt dit thema ter sprake, maar Lubach vindt van zichzelf dat hij ook behoorlijk in de ‘deughoek’ valt. Het gesprek begint met vragen over de werkwijze van Hofman en het feit dat mensen tegenwoordig minder graag met hem in gesprek gaan. „Wij hebben altijd een troef. Als iemand geen zin heeft, dan maak je maar zin.” Daarna legt Hofman uit dat hij over twee weken met premier Mark Rutte een interview heeft voor zijn programma Pak de Macht. „Een interview aanvragen, mocht allemaal niet. Dan wacht ik hem gewoon op en dan lukt het ook.”

Arjen Lubach gebruikt ‘n-woord’ in De Avondshow

Op een gegeven moment komt het onderwerp „deugen” ter sprake, waarbij Hofman benadrukt dat hij „geen klootzak” probeert te zijn. Op satirische wijze gaan Hofman en Lubach een ‘deugduel’ met elkaar aan. Het begint jolig, maar neemt uiteindelijk een serieuze wending. „Je kunt de hongersnood in Somalië oplossen, maar dan moet je wel op CNN live het ‘N-woord’ gebruiken”, stelt Lubach Hofman voor een keuze. En dan wordt Hofman serieus.

„Het echt goede antwoord is dat je geen grappen maakt over zwarte mensen in deze context, als je twee witte jongens op tv bent.” Waarna hij benadrukt dat hij het meent. „Ik maak toch geen grappen over zwarte mensen in deze context”, reageert Lubach. „Nu is het toch twee jongens die problematiek voor zwarte mensen tot een grapje degraderen.” Waarvan Lubach vindt dat dit soort grappen moeten kunnen. „Ik verbied het je toch niet”, reageert Hofman. Toch lijkt het er uiteindelijk op dat de twee presentatoren wel de humor kunnen inzien van hun gesprek. Hofman gaat er uiteindelijk met de titel ‘grootste deuger’ en een ‘wisselwokaal’ vandoor.

Je kijkt De Avondshow terug via NPO 

Nederland is vol-kijkers content met Jeroen Pauw die ‘alle kanten’ belicht: ‘Laat gasten in hun waarde’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tim Hofman fluit Arjen Lubach terug die ‘n-woord’-grap maakt
Sluiten