Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 13 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

LLDL-kandidaat slaat plank volledig mis als hij leeftijd van zijn date schat

Het programma Lang Leve de Liefde staat toch wel een beetje bekend om de soms ietwat ongemakkelijke dates en daar smult menig kijker van. Zo ook van LLDL-kandidaat Maurice, die zijn date met rozenblaadjes, waxinelichtjes en tickets voor een musical probeert te imponeren. Maar als hij dan de leeftijd van zijn date probeert te raden, loopt het alleen niet zo soepel.

Voordat de kijker kennismaakt met de ongemakkelijke date van Maurice en Cynthia, strandt eerst het liefdesschip voor kandidaten Kevin en Karin. Mede doordat Kevin aan Karin aangaf dat hij toch niet graag zijn partner in pyjama of joggingbroek ziet.

Ongemakkelijkheid spat er weer vanaf in Lang Leve de Liefde

Even later beëindigen ook Conny en Sandy hun liefdesavontuur. Hoewel Conny Sandy voornamelijk probeerde te imponeren met haar poetsverhalen, lijkt haar date niet onder de indruk. Maar het lijkt erop dat de behandeling van Sandy toen Conny zichzelf tijdens het koken in haar vinger sneed, de potentiële relatie de das om deed. Want Conny wil uiteindelijk niet verlengen. Ze mist het zorgzame en vond de afhandeling, met pleister, van Sandy wat onpersoonlijk. „Ik zou het dan leuk vinden dat je zegt ‘ga even zitten. Kan ik wat voor je doen?’ Dat vond ik wel heel jammer, dat je er dan niet voor me bent. Ik mis de warmte en aantrekkingskracht.” Gelukkig is Sandy het eens met dat besluit. Overigens kunnen kijkers wel lachen om de ietwat dramatische kijk van Conny op haar snijwond. 

Rozenblaadjes en kaarsjes vanaf het eerste moment in Lang Leve de Liefde

Maar de meeste kijkers lijken toch in de ban van de date tussen Maurice uit Nieuwegein en Cynthia uit Ulft. Want Maurice lijkt nogal een sprankelend figuur. Hij valt op vrouwen met een „lief koppie, een mooie voorgevel en billen”. Bij binnenkomst gaan gelijk de waxinelichtjes aan en rozenblaadjes op de vloer. Maurice bestempelt zichzelf als een echte romanticus en charmeur. En dat is wel te zien aan het feit dat hij met kaarsjes het woord ‘kis’ op de grond heeft gemaakt. ‘Kis’ met één s, welteverstaan. 

Cynthia zoekt iemand die „lichtelijk romantisch” is en daar lijkt het bij Maurice niet aan te ontbreken. Bij Cynthia’s entree attendeert Maurice haar op zijn kaarsjes en later krijgt zijn date ook nog kaartjes voor een musical van hem. Maar bij Cynthia spat het enthousiasme er nu niet echt vanaf. Ze blijkt later niet echt behoefte te hebben om „in de watten gelegd te worden” en heeft tegengas nodig. Iets wat voor Maurice nog een dingetje is, omdat hij een gevoelig mens is.

Maurice maakt inschattingsfout over leeftijd van zijn LLDL-date

Maar de LLDL-kijkers lijken vooral geboeid door de inschattingsfout die Maurice maakt over de leeftijd van zijn date. „Ik durf het niet te zeggen”, zegt Maurice in het begin nog tactisch. Maar Cynthia is toch wel benieuwd hoe oud haar date haar schat. „Je mag het zeggen, ik geef toestemming”, zegt Cynthia. En daarna schat Maurice de 39-jarige Cynthia rond de 45 à 46 jaar. „Nou heb je wel echt een klap in je nek verdiend. Ik moet nog veertig worden.” Zelf schat Cynthia de 45-jarige Maurice begin veertig. Overigens is Maurice niet de enige die niet zo tactisch uit de hoek kwam. Vorige week kwam Mohammed nogal ongenuanceerd uit de hoek toen hij  „gadverdamme” riep over de kookkunsten van zijn date

In de teaser voor de aflevering van vanavond zien we hoe Maurice aan Cynthia laat blijken dat hij graag aanraakt en knuffelt. Maar het lijkt erop dat de deur bij Cynthia dicht zit. „Doe maar gewoon rustig hoor, ik ben helemaal niet zo fysiek.”

Bekijk hier de aflevering:

Je kijkt de hele aflevering van Lang Leve de Liefde terug via KIJK. 

Denise, Astrid en Harmjan halen uit naar B&B Vol Liefde-makers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
LLDL-kandidaat slaat plank volledig mis als hij leeftijd van zijn date schat
Sluiten