Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 25 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers onder de indruk van optreden Waylon in Matthijs gaat door: ‘Wat een stem!’

Zo’n 840.000 mensen zagen gisteravond hoe Waylon zijn muzikale comeback op de Nederlandse televisie maakte in het programma Matthijs gaat door. Kijkers van het muziekprogramma zijn laaiend enthousiast over het optreden van Waylon, waarin hij een rockversie zong van het nummer Het Rode Licht van André Hazes .

Het was de keer sinds er ophef over zijn privéleven ontstond dat Waylon zijn gezicht liet zien in een tv-programma. Samen met Edwin Evers en Suzanne en Monique Klemann vormde de zanger een achtergrondkoor terwijl drummer Tessa Boomkamp het nummer Rosanna van Toto speelde.

Even later wist de zanger indruk te maken met het nummer My Way, dat hij zong na het gesprek met Piet de Visser. De 88-jarige voetbalscout verzocht Waylon een speciale versie van het nummer te zingen.

Maar het hoogtepunt kwam pas toen Waylon een ode aan André Hazes bracht met een rockversie van het nummer Het Rode Licht. De zanger zingt de laatste vaker in het Nederlands en maakte ook een Nederlandstalig album, iets wat de kijkers thuis gisteravond prima beviel.

Waylon krijgt regen van complimenten

Niet lang na het optreden was Matthijs gaat door trending topic onder twitterend Nederland. Het ene na het andere compliment aan het adres van Waylon kwam voorbij. „Wat is Waylon toch een fantastische zanger”, „Deze vent kan echt alles” en „Ik houd niet van Hazes, maar zoals Waylon het zingt… Wow!”, zijn enkele complimenten die kijkers maakten.

En niet alleen Waylon kon rekenen op veel complimenten. Ook Piet de Visser maakte indruk. „Wat een mooi interview met een sympathieke Piet de Visser. Die man viert het leven. Dat houdt je vitaal”, twittert een kijker. „Piet, wat een kanjer ben je!”, schrijft een ander. Weer een ander twittert: „Wat een ontroerend lieve, kundige en ongecompliceerde man is die Piet de Visser. Hij sprankelt en oogt daardoor echt jong.”

Mathieu van der Poel geeft op in WK-wegrace na nacht op Australisch politiebureau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers onder de indruk van optreden Waylon in Matthijs gaat door: ‘Wat een stem!’
Sluiten