Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Humberto Tan snapt ophef Ongehoord Nederland niet: ‘Waarom?’

Humberto Tan heeft gisteravond in zijn eigen talkshow uitgehaald naar omroep Ongehoord Nederland. In de uitzending verklaarde hij de ophef rond de uitspraken over ‘anti-wit racisme’ en de beelden die in de uitzending werden getoond eigenlijk niet helemaal te begrijpen. Want iedereen had dit aan kunnen zien komen. „Ze doen precies wat ze hebben beloofd toen ze de omroep startten.”

Afgelopen donderdag zond Ongehoord Nederland in een item over racisme een compilatie uit van internetfilmpjes waarin mensen van kleur witte mensen in elkaar slaan. Volgens presentatrice Raïsa Blommestijn wilde het programma hiermee „een op sociale media minder belicht aspect van racisme” tonen. Zij sprak over „blanken die door negers in elkaar worden geslagen”.

Al snel volgde veel kritiek op het item. Zo spraken de NPO en alle omroepen zich uit tegen het fragment. Ongehoord Nederland lag deze zomer ook al eens onder vuur. Bekijk het fragment hieronder.

Humberto Tan: ‘Waarom eigenlijk zoveel ophef?’

Ook Humberto Tan haakte gisteravond in op de kwestie. „Afgelopen week was er heel veel ophef over de uitspraken van Ongehoord Nederland. Maar ik vroeg me af: waarom eigenlijk? Ongehoord doet precies wat ze hebben beloofd toen ze hun eigen omroep startten.”

Hij wijst op de kernpunten van de omroep. „Die kun je gewoon terugvinden op de website. Ze wijzen constant op de nadelige gevolgen van de massa-immigratie en behoud van Nederlandse tradities en cultuur.”

‘We kunnen erg vals doen tegen anderen die andere huidskleur hebben’

In zijn statement haalt hij uitspraken van de bekende schrijver Yuval Noah Harari aan. Die heeft in een van zijn boeken geschreven dat mensen helemaal niet zulke lieve dieren zijn. „We kunnen erg vals doen tegen anderen, omdat ze een andere huidskleur hebben, een andere taal spreken of een ander geloof hebben.”

Daar is Ongehoord Nederland volgens hem het bewijs van. Humberto Tan lijkt ook niet te snappen dat er daarom zoveel kritiek is op mensen die zich tegen die valsheid verzetten: de woke-cultuur. „Mensen die vragen om gelijke rechten of alleen maar vragen om meer rekening met elkaar te houden, worden zelfs weggezet als gevaar voor de rechtstaat.”

Humberto Tan: ‘Ik vind deugen helemaal niet verkeerd’

Het gaat volgens Humberto Tan soms zo ver dat woke-isme en deugen in de ogen van de sommigen mensen zelfs ‘onwenselijk en eigenlijk een soort van verdacht is’. „Nou, ik vind deugen helemaal geen verkeerd woord. Integendeel.”

Tot slot wijst hij op de – in zijn ogen – woke-filmpjes van kinderen van kleur die eindelijk een hoofdpersonage in Disneyfilm zien die ook van kleur is, namelijk de zeemeermin. „Daarom zeg ik dit”, aldus Humberto Tan. „Dit filmpje deugt van alle kanten en laat juist zien hoe belangrijk het is als je gezien wordt. De woke-discussie heeft dit aangezwengeld en dat heeft dit resultaat.”

Eline (11) overdondert publiek én jury Holland’s Got Talent met verbazingwekkend optreden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Humberto Tan snapt ophef Ongehoord Nederland niet: ‘Waarom?’
Sluiten