Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 20 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Francis van Broekhuizen en Angela de Jong kibbelen bij Jinek over Linda de Mol

Linda de Mol treedt vandaag in haar blad LINDA., na lange tijd, naar buiten over het schandaal rondom The Voice en haar ex-partner Jeroen Rietbergen. Gisteravond waren zangeres Francis van Broekhuizen en tv-recensente Angela de Jong het bij Jinek alleen niet eens over de aanpak van De Mol.

Linda de Mol bleef de afgelopen tijd onder de radar. Ze verscheen kort geleden sinds lange tijd weer op televisie bij Miljoenenjacht en treedt vandaag, in haar eigen blad LINDA, naar buiten over de afgelopen roerige periode.

Angela de Jong vindt keuze Linda de Mol ‘veilig’

Tv-recensente Angela de Jong, die zich de afgelopen tijd veelvuldig uitsprak over de misstanden rondom The Voice, reageert nu op de uitlatingen van De Mol. De Jong noemt de keuze van De Mol voor een stuk in haar eigen tijdschrift „veilig”. De tv-recensente had graag gezien dat ze een interview bij Tim Hofman had gegeven. Omdat het ontbreekt aan kritische vragen rondom dit stuk.

Onder meer een eerder statement van Rietbergen wekte de indruk dat De Mol op de hoogte zou zijn geweest van de misstanden rondom The Voice. Iets dat zij in haar tekst in LINDA. ontkracht. Ze zweert op haar beide kinderen dat zij „helemaal van niets wist van wat er gebeurde bij The Voice“.

Francis van Broekhuizen en Angela de Jong in discussie bij Jinek

Aan tafel zit ook Francis van Broekhuizen, die wat bedenkelijk kijkt bij de woorden van De Jong. Zij snapt dat De Mol kiest voor een verklaring via haar eigen platform. „Door een heleboel mensen wordt allemaal maar wat over haar gezegd. Ze voelt dat ze misschien geen weerwoord kan geven. Waarom doen wij dat eigenlijk allemaal in de media?”, vraagt Van Broekhuizen zich af.

De Jong legt uit dat het inderdaad om een privékwestie gaat, maar er tegelijkertijd een groot schandaal gaande is rondom een goedbekeken televisieprogramma. „Waarbij vier mensen, voor zover we nu weten, een X aantal jaren behoorlijk over de schreef konden gaan.” Volgens Van Broekhuizen moet de aandacht naar de daders en is De Mol net zozeer slachtoffer van de kwestie. „Er wordt niet over Linda gesproken. Want Linda heeft acht maanden niks gezegd”, corrigeert De Jong haar. „Ja maar zij heeft het toch ook niet gedaan”, benadrukt Van Broekhuizen.

Van Broekhuizen tegen ‘trial by media’ Linda de Mol

Volgens De Jong is het vanzelfsprekend dat mensen willen weten wat De Mol afwist van dit verhaal. „Dit is de vraag die over dat hele dossier heen ligt. Hoe kon het daar zo faliekant misgaan? Nadat er jaren niet is ingegrepen?” Maar Van Broekhuizen vindt dat deze heftige zaak besteed is aan de politie en het OM. „Eigenlijk moet dat uit de media. Trial by media, dat vind ik.”

De Jong: „Even duidelijk stellen, zij is natuurlijk niet degene die aan die meisjes heeft gezeten. Maar de vraag is wel, dat moet jij je toch ook afvragen Francis… Hordes ouders hebben hun kinderen naar die talentenjacht gestuurd en die dachten dat ze daar in een veilige omgeving waren”, aldus de recensent.

‘Moeten wij daarover praten Angela?’

Van Broekhuizen benadrukt dat de mannen die zich schuldig maken aan seksueel overschrijdend gedrag, dat „stiekem” doen. „Een heleboel dingen zie je niet. Die mannen zijn eikels, die doen het.”

Maar De Jong vindt dat als daar iets veranderd moet worden, klachten over dit soort zaken serieus genomen moeten worden. „Maar moeten wij daarover praten Angela? Jij en ik?”, vraagt Van Broekhuizen zich af. „Maar moeten wij over de begrafenis van de koningin praten?”, reageert De Jong daarop. Van Broekhuizen schoof namelijk bij Jinek aan om evenals haar mening te delen over de uitvaart van de Britse Queen Elizabeth. „Eigenlijk ook niet, ja dat is ook weer waar”, reageert Van Broekhuizen.

Je kijkt Jinek terug via RTL

Tim Hofman fluit Arjen Lubach terug die ‘n-woord’-grap maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Francis van Broekhuizen en Angela de Jong kibbelen bij Jinek over Linda de Mol
Sluiten