Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere dans ontdekt in Lang Leve de Liefde: ‘De aanrechtdans’

Een primeur in het Lang Leve de Liefde-huis. Daar is namelijk een geheel nieuwe dans ontdekt: de aanrechtdans. En dat is een nogal bijzondere, want daar kun je helemaal in opgaan. En naast iets meditatiefs heeft het ook iets sensueels.

Gisteren zagen kijkers van datingprogramma Lang Leve de Liefde, waar twee dates 24 uur lang met elkaar moeten doorbrengen in een huis, al hoe de 53-jarige Arian gekoppeld werd aan de 57-jarige Anja. Een extravagant stel dat er niet vies van is om de voetjes van de vloer te halen.

‘Lekker in het bos dansen, op blote voeten’

In hun aanmeldvideo zeggen ze het allebei al: het is belangrijk dat de ander van dansen houdt. En die moet het ook kunnen. „Wat ik in mijn toekomstig partner zoek? De natuur in trekken, een lekker houtvuurtje en ik hou van dansen. Lekker in het bos, op de blote voeten, of waar dan ook”, zegt Arian uit het Brabantse Oisterwijk. Ook Anja uit Oudenbosch wil een ‘danser’ als partner.

En al na een paar minuten weten de twee dat er wel beweging in hun date zit. Arian vraagt namelijk al snel of Anja van dansen houdt. „Ik hou eigenlijk van alle dansen”, zegt ze. „Lekker op de blote voeten.” Dat tovert een grote glimlach op het gezicht van Arian. Die ziet zijn date helemaal zitten.

Hij nodigt haar gelijk uit voor een dansfeestje, waar hij aan zogenoemde ecstatic dance doet, een vorm van dansen die meditatief werkt. Er zijn geen vaste pasjes, maar dansers geven zich over aan de muziek. „Ik organiseer weleens feestjes in de bossen. Dus als je zin hebt, kun je gewoon een keer mee komen dansen.” Het lijkt Anja ‘heerlijk’.

De aanrechtdans in het Lang Leve de Liefde-huis

Op de pagina van het televisieprogramma staat elke dag een voorproefje van de aankomende aflevering. Daarin zien we hoe het stel in de aflevering van vanavond na het diner samen gaat dansen. De tango? De chachacha? De salsa? Nee, Anja is vooral benieuwd naar het ecstatic dancing waar haar date Arian zo vol van is. Zij wil ook wel ervaren hoe dat voelt.

„Nou, laten we dan maar de aanrechtdans doen”, zegt ze tegen Arian, die samen met haar in de keuken staat. Dat laat Arian zich niet een tweede keer zeggen. Al snel kijkt hij diep in de ogen van zijn date. En niet veel later wordt de dans steeds meditatiever. De twee gaan er helemaal in op en houden al snel hun ogen gesloten.

Even later eindigt de dans. Dat gebeurt bij Arian die zijn beide handen op het hoofd van Anja legt en heen en weer duwt. Dat lijkt Anja iets te ver te gaan, want na een paar keer heen en weer geduw, besluit ze dat het mooi is geweest. De ‘aanrechtdans’ is hier te bekijken.

lang leve de liefde, programma, date, dating, dans, aanrechtsdans
De dans heeft ook iets sensueels. Bron: Lang Leve de Liefde/SBS6

Lang Leve de Liefde-kandidaat walgt van eten van date: ‘Gadverdamme!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bijzondere dans ontdekt in Lang Leve de Liefde: ‘De aanrechtdans’
Sluiten