Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 16 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Sarita Lorena vertelt zwaar verhaal in Beste Zangers en dat maakt diepe indruk

Het tv-programma Beste Zangers, waarin allerlei zangers elkaars liedjes (en liedjes van anderen die veel voor ze betekenen) zingen, staat inmiddels wel enigszins bekend om de tranen die er zo nu en dan vloeien. Maar de aflevering van gisteren was een heel ander verhaal. Deze keer stond zangeres Sarita Lorena in de spotlights en haar verhaal maakte diepe indruk op de andere zangers én de kijkers thuis.

We schreven onlangs ook over Roxeanne Hazes, die volgens kijkers dé ontdekking van dit seizoen is. Sarita Lorena kun je op haar beurt kennen van Portugese nummers als Bem-vindo Anthony en bijvoorbeeld So Pra Mim, dat zanger Blanks voor haar zingt. Ze zingt echter ook in het Nederlands en vertelt dat K3 een belangrijke muziekgroep voor haar was, waardoor haar Nederlands verbeterde. Op 9-jarige leeftijd verhuisde ze namelijk vanuit Brazilië naar Nederland.

Zware levensverhaal van Sarita Lorena centraal in Beste Zangers

In Beste Zangers wordt duidelijk welke tegenslagen Sarita Lorena allemaal heeft gekend. Zo was de relatie met haar ex waarmee ze vanaf haar zeventiende samen was zeer ongezond, omdat hij een ernstige drugsverslaving had. De druppel die de emmer doet overlopen is uiteindelijk een zelfmoordpoging van haar ex, die hij voor haar ogen zou willen doen. Daarna maakt ze de keuze bij hem weg te gaan, vertelt ze. „Uiteindelijk was er een moment dat ik er helemaal klaar mee was en dacht: nu moet ik echt voor mezelf kiezen. Want als ik dat niet doe, verlies ik mezelf.”

The Climb van Miley Cyrus is één van de nummers die erg belangrijk voor haar zijn en Ferdi Bolland – de broer van Rob Bolland, die nogal gekwetst was dat hij zélf niet mee mocht doen aan het programma – besluit dat nummer te vertalen naar het Nederlands. Geef Nooit Op, maakt hij ervan. Al na een paar gezongen woorden draait de camera naar Sarita en staan de tranen in haar ogen. Toch is het ook duidelijk dat zij – en de andere zangers – genieten van deze uitvoering van The Climb.

Vriend omgekomen bij schietpartij

Nadat Sarita nog meer over haar leven vertelt, bijvoorbeeld dat haar ex een overdosis drugs nam nadat zij het uitmaakte, weten haar collega’s alleen maar „godverdomme” en „Jezus” uit te brengen. Presentator Jan Smit: „Jij bent echt heel sterk, hè. Iedereen heeft een zwak voor je, iedereen op de bank. We willen graag dat het goed met je gaat.”

En die sterkte heeft Sarita Lorena nu meer nodig dan ooit. In juli van dit jaar werd haar vriend namelijk doodgeschoten bij een schietpartij in Rotterdam. „Dit is de moeilijkste periode uit mijn leven. Rouwen is een proces, het gaat op en af”, vertelde ze gisterochtend bij Koffietijd. „Ik ben blij en dankbaar dat ik nog steeds mijn werk en passie kan uitoefenen en kan focussen op positievere dingen dan wat er is gebeurd.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Je kunt Beste Zangers terugkijken via NPO Start.

Jongeren: ‘Onze mentale problemen worden niet serieus genomen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sarita Lorena vertelt zwaar verhaal in Beste Zangers en dat maakt diepe indruk
Sluiten