Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Grap’ Arjen Lubach over overleden Elizabeth valt niet in de smaak: ‘Respectloos’

Presentator Arjen Lubach is geen voorstander van de monarchie, blijkt ook weer uit de laatste aflevering van De Avondshow. Daarin spotte hij op satirische wijze met de dood van de Britse koningin Elizabeth, maar dat kon lang niet iedereen waarderen.

Arjen Lubach koos er vorige week al voor om in zijn programma op op zijn eigenste wijze met de dood van de koningin om te gaan. Zo trapte hij vorige week af met de woorden: „We beginnen met verdrietig nieuws. We hebben geen gast vanavond, want aan het begin van de avond hoorden we helaas dat ze is overleden.”

Arjen Lubach spot met overleden koningin Elizabeth in Avondshow

Gisteravond liet Lubach wederom blijken dat hij geen groot liefhebber is van het Britse Koningshuis. Hij noemde op dat hij de media-aandacht in Engeland rondom de koningin „hysterisch” vindt. Onze experts uit het Metro-panel bespraken vandaag ook de stelling: ‘De hoeveelheid aandacht voor koningin Elizabeth is misplaatst’.

Verder in de aflevering kiest Lubach ervoor om de dood van Elizabeth op de hak te nemen. „Ik zat een beetje te zappen en er is daar zelfs een kanaal, BBC Extra Plus, met een live verslag van binnenuit.” Daarna volgen er zogenaamde ‘beelden’ vanuit de kist waar de Britse koningin in ligt.

Je begrijpt dat deze BBC Extra Plus een verzinsel van de presentator is, maar hij gaat daar nog even op door. „Die Britten zijn gewoon helemaal gek man”, zegt Lubach. „Oké, dit was heel ziek, maar ze had dit waarschijnlijk zelf heel mooi gevonden, want ze had ‘heel veel humor’.”

Kijkers reageren verbouwereerd op actie Arjen Lubach

De Britse zanger James Morrison schuift later aan in het programma van Lubach. Hij legt uit een beetje gekwetst te zijn door Lubach zijn video. Maar blijkbaar kunnen ook niet alle kijkers de uitzending van Lubach waarderen. Op social media klinken reacties als een „stapje te ver”, „misgeslagen” en „ongemakkelijk grap” en ontbreekt het volgens hen Lubach aan respect voor de situatie.

Overigens is Lubach niet de enige die de media-aandacht rondom het overleden staatshoofd hekelt. Eerder uitten Heleen van Royen en Johan Derksen al hun kritiek in Vandaag Inside. En gisteren sprak Derksen in zijn talkshow zich wederom uit over alle positieve geluiden rondom de koningin. Hij vroeg zich hardop af wat voor negatieve dingen zich allemaal hebben afgespeeld onder haar bewind.

Je kijkt de hele uitzending van De Avondshow terug via NPO. 

Seksvideo van Stefano (destijds 14) kwam online: ‘Zat lijkbleek achter de computer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Grap’ Arjen Lubach over overleden Elizabeth valt niet in de smaak: ‘Respectloos’
Sluiten