Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 22 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Vrijwel alle Zomergasten-kijkers omarmen Raven van Dorst: ‘Bewondering’

Vrijwel iedereen die gisteravond naar Zomergasten keek, lijkt Raven van Dorst te omarmen. De reacties over het televisie-optreden van Van Dorst zijn lovend en hartverwarmend. Sommigen opperen zelfs of de muzikant en tv-gezicht niet de presentatie van Janine Abbring kan overnemen.

Je leest tussen de reacties van kijkers vrijwel alleen maar positieve woorden en dat is toch best een unicum op social media, waar het er niet altijd even vriendelijk aan toe gaat. De reden daarvoor lijkt dat Van Dorst helemaal zichzelf is in Zomergasten en dat maakt indruk.

Lovende reacties op Raven van Dorst Zomergasten

In drie uur tijd vertelt Van Dorst over muziek, ‘het buitenbeentje zijn’, liefde voor natuur, veranderen van naam, queerrechten en de andere dingen die de muzikant bewondert.

Van Dorst vertelt over het moment dat een gynaecoloog de term hermafrodiet losliet. Ook wel bekend als intersekse, waarbij een lichaam kenmerken van beide geslachten heeft. Een dokter besloot dat Van Dorst als baby een meisje werd. Een geheim dat de ouders van Van Dorst met zich meedroegen. „Ik werd niet ongesteld. Dan werd gezegd: er is wat met je eierstokken. Er is nooit duidelijk gezegd wat er aan de hand is.” Maar een meisje voelde het tv-gezicht zich nooit, al voelde Van Dorst zich ook geen jongetje.

Het gevoel van het buitenbeentje zijn, kent Van Dorst als geen ander. Maar de muzikant kiest niet voor slachtofferschap. Ook niet tegenover de pesters op school of wie dan ook die kritiek had. Want Van Dorst kreeg klappen, maar deelde die ook uit. En dat lijkt de instelling die de muzikant zich altijd voornam. Want een probleem met zichzelf had Van Dorst niet. „De buitenwereld  had een probleem met mij.” Golden Earring-zanger Barry Hay deed gisteren nog een boekje open over de meidenband waar de 17-jarige Van Dorst ooit in zat.

Kijkers opperen Van Dorst voor plek Janine Abbring

Sommige kijkers stellen zich wel kritisch op tegen de interviewstijl van Janine Abbring. Want volgens sommigen is Abbring niet in staat zonder oordeel te kijken, zoals Van Dorst doet. En probeert de interviewster soms nog iets te veel te wroeten en is ze op zoek naar „leed” en „problemen”. Iets wat niet naar boven komt bij Van Dorst. Daarom weten kijkers wel een andere kandidaat voor de presentatie voor Zomergasten: Raven van Dorst.

Overigens draait Van Dorst een aantal keer het interview en klinken er vragen richting Abbring. „Hou jij van Nirvana Janine?”, „wat doe jij voor de lol Janine?”, „wat denk jij dat de reden is?”. Dat interviewen, dat lijkt Van Dorst toch op het lijf geschreven.

Wil je Zomergasten terugkijken? Je vindt de uitzending met Raven van Dorst op NPO.

Vrouwen steunen Finse ‘party premier’ Sanna Marin en delen eigen feestvideo’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrijwel alle Zomergasten-kijkers omarmen Raven van Dorst: ‘Bewondering’
Sluiten