Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet alle Beste Zangers-kijkers kennen Blanks, ‘maar wat een leuke gast’

Zanger Blanks, waarvan zijn echte naam Simon de Wit is, verscheen gisteravond op de erezetel bij De Beste Zangers. Niet alle kijkers hadden ooit van deze 25-jarige YouTuber gehoord, maar ze lijken verrast door zijn verschijning. En ook Nielson kreeg lovende reacties. Hij zong een creatieve en Nederlandse verkondiging van het liedje New Rules van Dua Lipa. 

Blanks is misschien niet heel bekend op Nederlandse bodem, maar de internetsensatie heeft miljoenen volgers en fans over de hele wereld. Hij staat bekend om zijn style-swaps, waarbij hij hits transformeert tot nieuwe liedjes. En er is een hele grote groep liefhebbers die dat bekijkt. Vooral de jongere generatie kent zijn repertoire, maar gisteravond lijkt jong en oud door hem gecharmeerd. 

Blanks steelt harten van kijkers Beste Zangers

Want Blanks lijkt vooral heel erg zichzelf en hij stal de harten van kijkers. In de uitzending vertelde Blanks onder meer over het verlies van een goede jeugdvriend en de impact die dat overlijden had op zijn leven. Toen Blanks negentien jaar was verongelukte zijn goede vriend Joost. De zanger ging na het verlies nog meer muziek maken. „Daar kon ik heel veel in kwijt”, vertelt hij. 

Vorige week stond zangeres Roxeanne Hazes centraal in de aflevering van De Beste Zangers. Daar vertelde ze openhartig over haar jeugd en de trauma’s die dat volgens haar achterliet. Ook haar vriend was, bij hoge uitzondering, aanwezig bij de opnames van het programma. Dit omdat Hazes niet meer alleen durft te slapen en last heeft van heimwee. Gisteravond bleek overigens dat ze zangeres vrij zenuwachtig was, dat merkte ook presentator Jan Smit op. Ze zong het liedje Don’t Stop, dat gaat over het feit dan mensen van het leven moeten genieten. Ze vertaalde het in het Nederlands. „Ik ben iemand die heel angstig in het leven staat. En daardoor wel eens vergeet om in het nu te leven.”

Lovende reacties op optreden Nielson

Overigens kreeg Nielson ook veel positieve reacties op zijn optreden. Hij zong een Nederlandse vertaling van het liedje New Rules, van zangeres Dua lipa. Blanks maakte destijds een eigen versie van het liedje. Maar kijkers loven de variant van Nielson, die bekend staat om zijn ingenieuze teksten. Dat lukte hem ook dit keer. Jaap Reesema won uiteindelijk de aflevering van gisteravond. 

Wil je De Beste Zangers terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond via NPO.

Moeder Rachel Hazes reageert op ‘traumatische jeugd‘ van Roxeanne en Beste Zangers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Niet alle Beste Zangers-kijkers kennen Blanks, ‘maar wat een leuke gast’
Sluiten