Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 12 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Kijkers in een deuk om ‘monster-wandeltocht’ Peter Gillis in Massa is Kassa

Peter Gillis en zijn Nicol weten de vele kijkers van reality-programma Massa is Kassa op een of andere manier steeds maar weer te verrassen. Ook gisteravond in de slotaflevering van het tv-seizoen op SBS6 weer. Vakantieparken-miljonair Gillis leverde namelijk een uitputtende prestatie van formaat af.

Wat heet: 5 kilometer heeft hij gewandeld! Zijn ‘monster-wandeltocht’ werd op sociale media veel besproken. Kijkers lagen in een deuk of waren simpelweg verbaasd over zo’n tochtje dat de gemiddelde Nederlander in een uurtje fluitend afrondt.

Na Nicol verbaast nu Peter Gillis

De jonge vriendin van de nu 60-jarige Peter Gillis wordt door de fans van Massa is Kassa doorgaans het meest besproken (we zeggen het vriendelijk). Dan weer omdat zij yoga of een dansles met haar piepkleine hondje Coco doet. Een andere keer omdat zij… aan het werk was. Gisteravond was de man van de vakantieparken echter de hoofdrolspeler. Wekenlang al werd er naar vooruitgeblikt: Peter Gillis zou aan een wandeltocht gaan deelnemen. Een tocht van 5 hele kilometers, georganiseerd in Venray.

Nieuwe Peter in Massa is Kassa

Nu heeft zijn nieuwe wandelleven wel een serieuze ondertoon. Peter Gillis woog niet lang geleden nog dik boven de 120 kilo. Eind maart belandde hij in het ziekenhuis. Gillis werd afgevoerd naar een ziekenhuis met een hartslag van 30. Zijn absurde voedingspatroon bleek de oorzaak en dat was – na heel wat afvalpogingen – de definitieve wake up-call. En zo zien de kijkers van Massa is Kassa de geboren Brabander nu al enige tijd sporten en suikervrij eten.

Je kunt er hard om lachen, dat zo’n eenvoudig wandeltochtje breed wordt uitgemeten. Maar wie zijn oude levensstijl kent, kan ook zeggen: hij doet het toch maar. Voor zijn nieuwe sportieve leven liep hij liever nul dan tien meter per dag. En propte hij gemiddeld zestien worstenbroodjes (en nog veel meer) naar binnen. Peter Gillis haalde met zijn wandeling nog 1050 euro sponsorgeld voor het Diabetes Fonds op ook.

Massa is Kassa Peter Gillis Nicol Kremers
Peter Gillis en Nicol. Foto: Talpa

‘Alvast afscheid van held Peter Gillis’

Voice-over Frank Lammers weet altijd wel raad met de avonturen van de televisiefamilie. „In het altijd gezellige Venray gaat Peter Gillis laten zien dat hij heus wel kan lopen”, meldde hij gisteravond. „De lokale pers is massaal uitgerukt (één camera, red.) om deze topprestatie van A tot Z in beeld te brengen. De fans nemen alvast afscheid van hun held. Want niet iedereen is er van overtuigd dat ie het overleeft. Vijf kilometer!”

Waar iedereen hoogstens met een flesje water zo’n wandeltripje volbrengt, daar was vriendin Nikol speciaal wezen shoppen. Ze kwam voor haar Peter thuis met een rugzak voor water, waarmee Gillis via een slangetje water tot zich kon nemen. Een petje, zonnebrand, zweetbandjes, een apparaat om je gezicht te benevelen en zelfs sokken met tenen („die moet ik niet”), aan alles had zij gedacht. De personal trainer van de ‘topsporter’ stond hem bij aan de start, de hele familie was aanwezig met bloemen. Frank Lammers weer na de start: „Twaalf seconden na de start zijn alle andere deelnemers uit het zicht. Het is te hopen dat hij voor het donker binnen is.” En tijdens de tocht: „De eerste bejaarden zijn al over de finish. Met hun rollator.”

Lang verhaal kort: Peter Gillis heeft de 5 kilometer onder luid applaus uitgewandeld. Zwetend en een beetje puffend, maar toch. Zijn laatste meters waren hilarisch, want SBS6 had er een aanzwellend strijkorkest onder gezet en de beelden vertraagd.

Reacties op wandeltocht

Terug naar de wandelprestatie van Peter Gillis, want kijkers vonden daar dus iets – heel wat – van. Een kort overzicht.

Massa is Kassa terugkijken? Dat kan hier. Het voorjaar/zomerseizoen bij SBS6 is voor Peter Gillis en zijn familie nu ten einde.

B&B Vol Liefde-kijkers smullen van ‘hunkerende Hans’ en ‘tenenkrommende date’ Astrid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers in een deuk om ‘monster-wandeltocht’ Peter Gillis in Massa is Kassa
Sluiten