Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Johnny de Mol ook na de zomer nog niet terug als presentator HLF8

Als na de zomer de bekende talkshows weer terugkeren op televisie, zullen we Johnny de Mol nog niet terugzien bij HLF8. Dat heeft producent Talpa vandaag bevestigd. De Mol wacht het proces dat tegen hem loopt, af, voordat hij weer aan de talkshowtafel plaatsneemt.

Talpa bevestigde dat vandaag aan De Telegraaf en liet weten dat De Mol „zijn werkzaamheden weer oppakt bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces”.

Johnny de Mol stopte met HLF8 vanwege aangiftes

De Mol stopte drie maanden geleden met de presentatie van zijn talkshow. Reden voor zijn vertrek waren de beschuldigingen die er richting hem klonken. Zijn ex-vriendin Shima Kaes deed namelijk aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag. En iemand deed anoniem aangifte van misbruik tegen de presentator.

Tegen tafeldame Catherine Keyl gaf hij opheldering waarom hij zijn werk bij HLF8 tijdelijk stopzette. Zij vertelde tegen Weekend dat De Mol zijn hart destijds tegen haar luchtte, na zijn laatste uitzending. „Ik kan er niet meer tegen, ik word er gek van”, had De Mol gezegd.

Hélène Hendriks en Leonie ter Braak doen presentatie

Vorige maand maakte „inval”-presentatrice Hélène Hendriks bekend dat De Mol na de zomer weer terug zou keren op zijn presentatie-stoel. Zij ging er vanuit dat het verhoor dan al zou zijn geweest. Ook hintte De Mol zelf op een mogelijke terugkeer. Overigens sprak tv-recensente Angela de Jong uit dat de presentator pas terug moest keren als de rechtszaak achter de rug was en het OM besloten had dat er geen vervolging zou komen.

Maar vandaag klinkt daar het geluid dat De Mol nog niet terugkeert bij de aanvang van een nieuw seizoen van HLF8. Dat maandag 29 augustus weer op de buis verschijnt. De presentatie blijft bij vervangers Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. Daarbij zal Hendriks de presentatie voor maandag, dinsdag en woensdag doen en bekommert Ter Braak zich over de donderdag en vrijdag.

‘Peter Gillis opgepakt voor mishandeling Nicol’, stel ontkent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johnny de Mol ook na de zomer nog niet terug als presentator HLF8
Sluiten