Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 17 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

René van der Gijp slaat plank over Schiphol volgens kijkers Vandaag Inside finaal mis

Die chaos op Schiphol is toch helemaal niet zo erg? „Er gaan een paar vakanties niet door, maar verder…?” Met die woorden sloeg René van der Gijp gisteravond de plank in Vandaag Inside volgens veel kijkers volledig mis. „Van der Gijp heeft makkelijk praten.”

Het ging in talkshow Vandaag Inside natuurlijk over de chaos, ellenlange wachtrijen en verwachte zomerpuinhoop op Schiphol. Het nieuws van de luchthaven dat veel minder vluchten zullen vertrekken en honderdduizenden reizigers en vakantiegangers worden gedupeerd, was tijdens de uitzending het meest verse nieuws van de avond. Naast het feit dat het SBS6-programma de Gouden Televizier-Ring niet opnieuw kan winnen trouwens en er daarom een door inmiddels tienduizenden mensen ondertekende petitie is gestart.

René van der Gijp maakt zich niet druk om Schiphol

Tafelgast Leonie ter Braak gaf in Vandaag Inside aan Schiphol deze zomer te mijden. De tv-maakster van Kinderen kopen een huis gaat met de auto op vakantie. René van der Gijp greep daarop meteen het woord. Hij is natuurlijk ‘de koning van het relativeren’ met zijn regelmatige „la gaan joh, lekker laten gaan”. Ook nu, als het om de chaos op Schiphol gaat. Van der Gijp vliegt deze zomer vanaf Eindhoven naar Ibiza, maar zegt: „Schiphol vind ik allemaal niet zo erg hoor, dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik bedoel: we kunnen wel heel erg boos zijn, maar iedereen met een vast of los contract… ze hebben daar gewoon veel te veel mensen weggedaan. Tijdens corona, dat is toch niet zo raar? Al die vliegtuigen stonden stil. Waarom zou je toen 2800 man hebben rondlopen daar op Schiphol? Da’s toch onzin? Daar hebben ze er heel veel van weggedaan en die kan je nu niet meer terugkrijgen.”

„Stel je voor dat mijn tweede vakantie eraan gaat”, ging René van der Gijp verder, „dat zou ik niet zo heel erg vinden. Ik denk dat het overmacht is voor die mensen.” Volgens ‘Gijp’ kan Schiphol-topman Dick Benschop – die in chaostijden op Schiphol nog weleens ontbreekt – er niets aan doen. Voor mensen die zich één vakantie kunnen permitteren vindt de vast Vandaag Inside-gast ‘het heus wel erg’. Maar ook: „Er is geen Boeing 747 bij Overschie naar beneden gekomen hè? Er gaan straks een paar vakanties niet door.”

Veel reacties op ‘gaan een paar vakanties niet door’

De in Vandaag Inside debuterende luchtvaartverslaggever Doron Sajet van NH Nieuws sputterde René van der Gijp nog tegen, vooral over Dick Benschop. Maar vooral de kijkers waren verbaasd tot woedend over de vakantiewoorden.

„Ben een grote fan van Gijp, maar hier slaat hij de plank volledig mis”, twittert ene Hans. „Andere mensen sparen voor hun vakantie, daar leeft men naartoe. Hebben het ook nodig na een heel jaar hard werken (40 uur per week ipv 1 uur per dag). Leek wel een minister, totaal geen binding met anderen.” Hieronder lees je nog een kort overzicht van reacties over ‘Gijp’ en Schiphol:

Overigens heeft René van der Gijp geen social media. De reacties zullen hem grotendeels ontgaan. Zijn eigen reactie kunnen we natuurlijk wel raden: „La gaan.”

Nu ook een podcast van de Meilandjes: ‘Positief geroddel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
René van der Gijp slaat plank over Schiphol volgens kijkers Vandaag Inside finaal mis
Sluiten