Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 5 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Operazangeres Francis van Broekhuizen bezorgt kijkers The Connection een hilarische avond

Matthijs van Nieuwkerk had gisteravond als quizmaster van The Connection weinig te doen. In de hilarische derde aflevering van het quizprogramma op NPO 1 blijkt één van de kandidaten zóveel te weten dat ze bij de vragen die Van Nieuwkerk stelt niet alleen tekst en uitleg kan geven, maar hem ook nog eens verbetert.

De derde aflevering van The Connection werd gisteravond gespeeld door operazangeressen Tania Kross, Maria Fiselier en Francis van Broekhuizen. Maar een echt spannende quiz was het niet. Van Broekhuizen wist niet alleen het antwoord op de meeste vragen, ze verbeterde de quizmaster zelfs toen hij een fout maakte tijdens het stellen van een vraag.

Twintig punten voorsprong

Van Broekhuizen versloeg de andere kandidaten met een voorsprong van meer dan twintig punten. „Ik word altijd een beetje betweterig in quizjes”, verklaarde de operazangeres. En niet alleen wist ze op verreweg de meeste vragen het goede antwoord, Van Broekhuizen kreeg het zelfs voor elkaar om een vraag bij een geluidsfragment van de baron uit Bassie en Adriaan nog vóór hij gesteld kon worden goed te beantwoorden.

Maar het toppunt van de hilarische aflevering wordt bereikt wanneer er een filmpje ingestart wordt van de Apollo 11. Van Nieuwkerk maakt in zijn vraagstelling een fout en zegt het verkeerde jaartal, namelijk 1996. Daarop corrigeert Van Broekhuizen hem direct. Het goede jaartal is namelijk 1969. Van Nieuwkerk besluit daarop zijn vraag niet meer af te maken, maar zegt alleen: „Wat zou het goede antwoord kunnen zijn?” Vervolgens begint Van Broekhuizen aan een uitgebreid verhaal over de maanlanding, Apollo 11 en Neil Armstrong en weet ze het goede antwoord, namelijk ‘11’, ook nog eens te geven.

En ook in de finale van The Connection blijft het niet lang spannend. Na de laatste vragenronde is het tijd om de ultieme connectie te raden. Hiervoor heeft Van Broekhuizen twee minuten de tijd, maar na amper een seconde zegt ze: „Dat moet carnaval zijn”.

The Connection op vijfde plek in kijkcijferlijst

The Connection trok gisteravond 846.000 kijkers en belandde daarmee op de vijfde plek in de kijkcijferlijst. Even Tot Hier werd was met 1,5 miljoen kijkers het beste bekeken programma van de avond.

Van bad guy in Mocro Maffia tot lieverd in Marokkaanse Bruiloft: ‘Ik trouwde op maandag, gratis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Operazangeres Francis van Broekhuizen bezorgt kijkers The Connection een hilarische avond
Sluiten