Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 16 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Lily (9) maakt indruk bij Humberto over pesten om kapsel: ‘Tranen in mijn ogen’

9 jaar jong is Lily nog maar. Aan tafel in talkshow Humberto maakte zij echter een volwassen indruk met een verhaal over hoe zij gepest wordt om haar kapsel. „Ik zit met tranen in mijn ogen”, meldt een kijkster. En: „Wat een geweldig kind.”

Aanleiding om Lily Richardson uit te nodigen, was voor Humberto Tan het programma Hoofdzaken. In de VPRO-reeks op NPO Zapp zitten kinderen in een kappersstoel. Zij worden geknipt door kapper Marko en doen ondertussen hun verhaal. De vaak welbespraakte kids vertellen hoe ze in het leven staan, wat hun – vrij naar de VPRO  – ‘kopzorgen zijn’ of waar ze juist heel blij van worden.

Krachtige woorden Lily bij Humberto

Lily heeft een niet-standaard kapsel. Dat weet ze zelf ook wel. Maar om daar nou mee gepest te worden… Lily maakte indruk in Hoofdzaken met krachtige woorden. Zij raakte daarmee veel kijkers. En gisteren bij Humberto gebeurde dat opnieuw. Ook haar moeder en de kapper waren naar de tv-studio gekomen.

„Het pesten doet wel pijn”, vertelde Lily openhartig in de kappersstoel. „Ik vind het gewoon gek, want ik vind het niet kunnen. Iedereen is anders, dus dat moet ook gewoon zo blijven.” Het meisje werd met veel applaus aan tafel door Humberto ontvangen. Het leverde een mooie glimlach op haar gezicht op. „Vind je het een beetje spannend hier?”, vroeg gespreksleider Humberto Tan. „Nou, niet heel erg”, reageerde Lily. „Ehh… toch wel. Een beetje.” Ze gaf nog meer toe: „Ik mag vaak niet meedoen. Omdat ik pluishaar heb.”

‘Ik doe alsof ik mijn eigen beste vriendin ben’

Het gaat inmiddels wat beter met haar. „Maar het grappige is dat ik gisteren bij een barbecue was en toen was ik weer gepest met mijn haar.” Helemaal niet zo grappig natuurlijk, maar Lily vertelt verder: „Ik was gepest door een jongetje, hij kende me niet. Ze hadden al gewaarschuwd dat als mensen me niet kennen, ze dan lelijk zouden doen. En toen zeiden ‘jij bent raar’ en ‘jij hebt lelijk haar’.” „Hoe ga je daar mee om?”, wilde Humberto weten. „Wat doe je als kinderen dat tegen je zeggen?” Lily weer: „Meestal sta ik gewoon op en ga ik doen alsof mijn eigen beste vriendin ben. Dan ga ik in de spiegel kijken en zeg ik allemaal lieve dingen tegen mezelf. Zo help ik mezelf wel. Alsof iemand anders het tegen mij zegt.”

Zanger Stef Bos zie je aan de andere kant van de tafel zichtbaar genieten. Hij zit met twee duimen in de lucht en knikt instemmend. Ook Gerard Joling kijkt met bewonderende blik toe. „Wat lief”, zegt de muzikant. „Wie heeft jou dat geleerd?”, wil Humberto Tan vervolgens weten. „Ik heb zelf gezien hoe dat werkt”, legt Lily uit. „En van mijn moeder heb ik een tip gekregen. Andere mensen zeiden ook dat ik gewoon lief moest doen tegen mezelf. Dan ga je het uiteindelijk zelf geloven. En toen heeft het gewerkt.”

Schitterende woorden voor zo’n verstandige kleine meid, zo vonden veel kijkers. Hier lees je een paar mooie reacties.

Wil je meer artikelen van Metro over pesten lezen? Kijk dan hier. Je vindt onder meer een verhaal over de verbijsterde reacties op de documentaire Eindeloos Gepest, die eerder dit jaar op televisie was.

Juichen en treuren bij reünie Boer Zoekt Vrouw: ‘We want Maud, we want Maud!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lily (9) maakt indruk bij Humberto over pesten om kapsel: ‘Tranen in mijn ogen’
Sluiten