Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

VI-kijkers geïrriteerd door ‘lelijke’ reactie op prostaatkanker Louis van Gaal

De VI-mannen bespraken gisteravond in Vandaag Inside de diagnose prostaatkanker van Louis van Gaal. Johan Derksen legde uit dat dit boven het hoofd hangt van alle mannen die ouder worden, maar of je dat moet delen met iedereen, vraagt hij zich af. Niet alle kijkers kunnen de reactie van de VI-mannen waarderen.

Afgelopen zondag verscheen Van Gaal aan tafel bij Humberto om te vertellen over de film LOUIS, die over hem gemaakt wordt. De voetbaltrainer sprak daarna over zijn diagnose prostaatkanker. In de film zijn namelijk beelden te zien van de onderzoeken die Van Gaal de afgelopen tijd onderging. Het nieuws over zijn ziekte kwam voor veel mensen als een schok en ook zijn eigen spelers wisten hier niet vanaf.

Johan Derksen reageert op nieuws prostaatkanker van Louis Gaal

De VI-mannen reageerden gisteravond in Vandaag Inside op het nieuws over de voetbalcoach. Oud-voetballer Wim Kieft, René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen brengen de situatie van Van Gaal ter sprake. „Het hangt ieder ouder wordende man boven het hoofd”, reageert Derksen. Hij vertelt dat hij zich ook weleens zorgen maakte over prostaatklachten. Veel onderzoek laat hij niet verrichten, maar hij moet, naar eigen zeggen, wel vaak plassen. „Je hebt niet meer zo’n straal. Ik plas geen motoragent meer van zijn motor”, vertelt het VI-gezicht. De studio moet lachen om zijn opmerking.

„Of je nou vriend of vijand bent, of je vindt hem een lul. Dit is heel vervelend voor die man”, zegt Derksen. De VI-mannen staan zelf bekend als personen die de vaak de nodige kritiek hebben op voetballers en coaches, ook op Van Gaal.

VI-mannen ook kritisch op Louis van Gaal bij Vandaag Inside

De film waar Van Gaal bij Humberto over sprak, is een film van twee uur die straks in de bioscoop draait. De filmmaker koos ervoor om ook de mens achter het fenomeen Van Gaal te laten zien. Derksen vindt daar iets van. „Er zijn ook weleens dingen in het leven die je niet aan het publiek moet geven.” Waarop Genee reageert dat je dit nieuws niet kunt ontwijken. „Het is zijn beslissing. Of het een publieke zaak is, dat weet ik niet”, antwoordt Derksen.

Van der Gijp haakt daarna in en vindt een aantal zaken die Van Gaal opnoemde vreemd. „Dan denk ik: ‘Wat lul je nou?'” Daarna krijgt Van Gaal kritiek van de VI-mannen over zijn coachings-aanpak.

Wil je de hele uitzending van Vandaag Inside bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Vandaag Inside vraagt Van Gaal naar Frenkie omdat Frenkie niets mag zeggen: ‘Oekraïne gaat ergens over…’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VI-kijkers geïrriteerd door ‘lelijke’ reactie op prostaatkanker Louis van Gaal
Sluiten