Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Omstreden multimiljonair in Waar doen ze het van?: ‘Wat vreemd’

Dat we het mateloos interessant vinden om te spieken in andermans portemonnee, bewijzen de kijkcijfers van het programma Waar doen ze het van? maar weer. Gisteren zagen 801.000 kijkers van het EO-programma hoe een alleenstaande moeder de eindjes aan elkaar knoopt. Ook de levensstijl van de omstreden multimiljonair Vasco Rouw wordt onder de loep genomen.

Twee Lamborghini’s, een luxe boerderij in Emmen en een Rolex van 40.000 euro. Voor Vasco is het de normaalste zaak van de wereld. Toch vindt niet iedereen van de familie de opvallende auto’s even leuk. „Als hij een keer mee moet naar een zakelijke afspraak, wil hij liever met de Volkswagen dan de Lamborghini”, vertelt Vasco lachend over zijn 13-jarige zoon. „Ja, anders kijken er zoveel mensen naar je, enzo”, luidt de verklaring van Silvan.

Waar doen ze het van?

Dat de EO de familie een podium geeft, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Twee maanden geleden was Vasco namelijk nog te zien in een BOOS-aflevering van Tim Hofman, waarbij de dubieuze cryptopraktijken van de multimiljonair aan de kaak werden gesteld. Ook het programma Radar dook in de grootschalige cryptoscam, net als BNR-journalist Aäron Loupatty, die er een vierdelige podcast over maakte.

„Ik hou van succesverhalen van ondernemers/investeerders”, reageert een kijker. „Oplichters mogen wat mij betreft alleen in uitzendingen van Stegeman en BOOS etc.” De kijker is niet de enige die zich boos maakt over de omstreden deelnemer van het programma. „Ik spuug niet in een beetje luxe, maar die houding van die gast. En zeker als je weet hoe hij aan zijn geld komt”, klinkt het op Twitter.

Overigens is Vasco niet de enige niet kritiek over zich heen krijgt. Ook de alleenstaande moeder, die zelfvoorzienend in een tiny house leeft met haar drie kinderen, krijgt het flink te verduren. Dat ze bijna niet werkt, vinden veel kijkers maar raar. „Hebben ze geen kinderdagverblijven daar? Met zo weinig salaris krijg je zo’n beetje alles vergoed. Waarom iemand uitkering geven die kiest voor niet werken?”, vraagt iemand zich af. „Ik heb altijd gewerkt. Ook toen mijn kinderen 3 en 7 waren, had ik geen uitkering”, reageert een kijker.

Vandaag om 16.00 uur komt de nieuwe aflevering van Boos online. Dat heeft Tim Hofman laten weten op Twitter. Drie keer raden wie erin zit? Inderdaad: Vasco Rouw. Of de EO na de aflevering van vandaag nog de familie een podium zal geven, is de grote vraag.

Waar doen ze het van? is iedere woensdag om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Primeur voor Wie is de Mol?: kijkers krijgen meer macht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omstreden multimiljonair in Waar doen ze het van?: ‘Wat vreemd’
Sluiten