Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Studeren à la Lubach: ‘Huispak, tosti-ijzer en Temptation Island in de klas’

Arjen Lubach keerde gisteravond, na een kleine onderbreking, terug op de buis met De Avondshow. En kijkers konden vooral de satirische promovideo voor studenten waarderen. Daarmee neemt Lubach de ontbrekende studenten in de collegebanken op de hak, nadat zij de afgelopen jaren voornamelijk thuis zaten.

Lubach nam naar eigen zeggen „even pauze” en vorige week vulden de Avondshow Stand-ups het gat. Daar traden verschillende cabaretiers op met hun blik op de actualiteiten. De tijdelijke invallers riepen wisselende reacties op, maar kijkers zagen toch ook graag hun eigenste Lubach terug.

Arjen Lubach terug met De Avondshow

En daar was hij weer gisteravond. In zijn nieuwste uitzending belicht Lubach het feit dat de collegezalen leeg blijven sinds de coronacrisis. Studenten blijven toch nog vaak thuis en daar willen onderwijsinstellingen iets aan veranderen.

Hoge scholen spreken van een ‘back to school’-actie om studenten weer in de collegebanken te krijgen. Voor Lubach een inkoppertje om een ironische promotievideo daarover te maken.

Ironische promovideo studenten

In de video wordt de situatie van de student anno 2022 op de hak genomen. Zij kregen grotendeels thuis les en hadden weinig contact met medestudenten. In de video worden een aantal typische ‘coronastudent’-gewoonten doorgezet. Zo moedigt de video aan om in je huispak naar school te komen. Studenten mogen daarnaast tijdens de les „gewoon eten”, waarna een student in de promofilm een tosti-ijzer op haar tafel zet. Ook mogen leerlingen „hun eigen achtergrondje meenemen”, verwijzend naar de achtergrond die je bij Zoom- of Teams-vergaderingen kunt veranderen.

Maar studenten kunnen zichzelf volgens de video in de klas ook nog steeds op ‘mute’ zetten. En elk klaslokaal wordt uitgebreid met „een tweede scherm”. Waar in dit geval Temptation Island op wordt afgespeeld. De slogan aan het einde van de video luidt: „Back to school, kom met je bek to school.”

Kijkers kunnen de video van Lubach in ieder geval waarderen. Of het daadwerkelijk studenten naar de collegebanken krijgt, is de vraag.

Wil je de hele uitzending van De Avondshow bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Arjen Lubach verovert met zijn beste item plekje in de Dikke Van Dale

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Studeren à la Lubach: ‘Huispak, tosti-ijzer en Temptation Island in de klas’
Sluiten