Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 24 apr 2022

Heel Holland Bakt-finale nadert, kijkers enthousiast over ‘leervermogen’ Robèrt van Beckhoven

Het wordt steeds spannender in Heel Holland Bakt, want de finale nadert. En dat lijken deelnemers te voelen. Gisteren zagen bijna twee miljoen mensen het programma, wat het ‘de grote winnaar’ van de zaterdagavond maakt. In de aflevering ging het vooral om toetjes, en deed iemand de (nu al legendarische) uitspraak ‘een eclair is net een worstenbroodje, maar een worstenbroodje is geen eclair’. Nou, dan weet je dat het een goede aflevering is.

Kijkers zijn zoals altijd razend enthousiast over het programma, maar deze keer krijgt vooral jurylid en meesterbakker Robèrt van Beckhoven complimenten. Hij liet namelijk zien dat hij nog altijd kan – en wil – leren. En zo’n instelling waarderen kijkers wel. Vorige week waren het overigens ook juryleden die de show stalen, maar toen ging het om Janny en André, die de grootste lol hadden met elkaar.

Lof voor Robèrt van Beckhoven in Heel Holland Bakt

In de aflevering van gisteren zagen we de vijf overgebleven bakkers zich storten in het maken van eclairs. Dat is geen simpele opdracht en daar bleef het natuurlijk ook niet bij. Er moest ook een desserttaart gemaakt worden en vooral de interactie tussen bakker Enzo en Robèrt van Beckhoven springt er voor kijkers uit. Enzo is namelijk vegan en maakt zijn gebakjes ook het liefst zo. Nou kan dat niet altijd, wat betekent dat hij niet kan proeven en er dus maar vanuit moet gaan dat het lekker is. Dat lukt hem overigens best aardig: hij is al twee keer tot meesterbakker gekroond.

Maar gisteren trok hij – met succes – een van de populairste vega-ingrediënten uit de kast om een taart mee te maken: tofu. Dat klinkt misschien gek, maar volgens Robèrt was het „een plaatje”. De combinatie met vijgen maakt indruk, ook collega-jurylid Janny van der Heijden roemt de „bijzondere smaken”. „En dan bijzonder in de positieve zin van het woord.”

Robèrt geeft toe dat ook hij nog niet is uitgeleerd: „Ik leer hier ook heel veel van. Complimenten. Dit kun je zo in de winkel verkopen. Zo verfijnd van smaak.” Kijkers loven deze uitspraak en noemen dit „het allergrootste compliment” dat een Heel Holland Bakt-bakker kan krijgen.

Meesterbakker

Ondertussen zijn er nog maar vier kandidaten over, die binnenkort de halve finale met elkaar aan gaan. Maar de strijd lijkt vooral te gaan tussen Enzo en Zeinab, die de kwartfinale ingingen met een zelfde aantal meesterbakker-titels op hun naam. Toch heeft Zeinab nu een streepje voor, want zij gaat er voor de derde keer met de winst vandoor. Dat komt deels door de slappe soezen van Enzo, die inzakken omdat hij te veel ei heeft toegevoegd.

Voor Juliaan is het verhaal echter geëindigd: hij moet de tent verlaten. Maar dat lijkt maar weinig mensen te verbazen. „Ik heb er wel heel erg van genoten. Ik had graag meer gewild. Maar ik ben wel trots dat ik het zo ver heb weten te schoppen als jongen uit Spakenburg”, vindt hij zelf.

Wil je Heel Holland Bakt terugkijken? Dat kan hier.

Problemen op Schiphol nog niet opgelost, ook vandaag extra drukte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heel Holland Bakt-finale nadert, kijkers enthousiast over ‘leervermogen’ Robèrt van Beckhoven
Sluiten