Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 11 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Totaal onverwachte wending in Boer Zoekt Vrouw: ‘Beste moment ooit’

Lacht Evert uiteindelijk als een boer met kiespijn? Wie weet, als je Boer Zoekt Vrouw gisteravond zag. Daarin werd een van de dames door Evert naar huis gestuurd. Dat accepteerde zij – Cora – maar naar huis gaan was allesbehalve wat ze deed… „Prachtig!”, vinden kijkers.

Dat lachen als een boer met kiespijn zal uiteindelijk voor boer Evert wel meevallen. Hij had gisteren zijn keuzemoment. Eén van de drie logerende dames moest de boerderij van Evert verlaten. Hij ging voor de vriendelijke blonde Cora. Meer dan 2,8 miljoen tv-kijkers zagen het gebeuren. En zaten waarschijnlijk vol verbazing op de bank toen zij een opmerkelijke move maakte.

Evert spreekt zich in Boer Zoekt Vrouw eens uit

Twee van de drie Boer Zoekt Vrouw-dames voelen zich op Everts boerderij in Drenthe prima thuis. Nans ‘houdt zo van buiten’ en Evert geeft haar niet het gevoel dat hij haar niét leuk vindt. De veelbesproken Maud blijft maar genieten van die geweldige handen van haar misschien wel toekomstige geliefde. Maud heeft haar ups and downs, maar: „Ik wil Evert in mijn buurt hebben, in mijn zone. Dat heb ik bij andere mensen niet, hoor.”

Evert staat bekend als de stille, hardwerkende boer. Hij mompelt, als het gaat over vragen aan elkaar stellen, iets van ‘dat komt vanzelf wel’, voordat hij weer eens naar de stal vertrekt. „Hoe gaat het met verleiden”, wil presentatrice Yvon Jaspers weten. Evert: „Dat komt.” Over Cora spreekt hij zich echter zowaar uit: „Ik vind het heel erg jammer, maar het wordt ‘m niet. Het lukte niet.” En na die woorden: „Het eten was hartstikke lekker.”

Cora wil huisje, boompje, beestje, boertje

Dat was nou net jammer voor Cora, de dame die moest vertrekken. „Ik vind het zo leuk, zo’n boerderij”, zei ze nog voor het beslissende keuzemoment. „Ik zeg altijd huisje, beestje, boompje, boertje. Gewoon lekker op het erf met je man.”

Ze nam de beslissing van Evert echter ‘vrouwmoedig’, als dat woord bestaat. Normaal pakt de gewezen persoon een koffer of tas in en vertrekt al toeterend met de auto. Maar Cora niet. Nee, zij zorgde gisteravond voor de Boer Zoekt Vrouw-wending van het seizoen. „Dan ga ik een deurtje verder”, zei ze zonder blikken of blozen. Zie hier:

Nieuwe ster Boer Zoekt Vrouw?

De man aan tafel is niet Evert. Nee, dat is zijn broer Koop. Net als Evert is Koop vrijgezel. 640 Nederlanders schijnen volgens de Nederlandse Voornamenbank overigens Koop te heten, een statistisch cijfer van zeven jaar geleden. Deze man speelde eerder al een rol in Boer Zoekt Vrouw. Hij lag in bed in de woonkamer van Evert te herstellen van een trap van een koe of een stier, toen de drie dames arriveerden. Zij hebben met Koop toen al langere gesprekken gevoerd dan met Evert tijdens de twee hele volgende dagen.

„Die is ook leuk”, zegt Cora over Koop. „Dat is prima voor mij”, zei Evert. En hup, daar ging Cora, richting de wat verraste b(r)oer. „Een kordate actie”, vindt Yvon Jaspers. „Op naar Koop.” Cora legde nog even uit: „Ik had het idee dat we best veel oogcontact hadden.” Tegen de lachende Koop zelf: „Ik dacht: leuke vent. Ik heb meer met jou gepraat, dan met Evert.” Die besloot: „Ze mag best een poosje blijven bij mij.” Geweldig toch? Hebben we zomaar een nieuwe ster in Boer Zoekt Vrouw. Kijkers smulden er in elk geval van.

Wil je de laatste Boer Zoekt Vrouw terugkijken? Dat kan hier.

Kijkers vallen over ‘millennial’-gehalte bij ‘travelers resort’ Ik vertrek: ‘Vibes en connecten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Totaal onverwachte wending in Boer Zoekt Vrouw: ‘Beste moment ooit’
Sluiten