Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Verbaasde reacties op pijnlijke vragen bij First Dates: ‘Wat een romanticus die Tom’

Het programma First Dates zorgt vaak genoeg voor vermakelijke en soms ongemakkelijke televisie. Gisteravond maakte de date van 19-jarige studente Briony en student Tom (22) maakte online nogal wat tongen los. Want vooral de soms ietwat pijnlijke vragen van Tom zorgt voor verbaasde reacties van kijkers.

Briony studeert, drinkt geen alcohol, houdt van musea en heeft nog meer creatieve interesses. Tom is meer van het bier drinken met vrienden en voetbal. Hij weet wel duidelijk wat hij zoekt. Hij wil namelijk een „normaal meisje, geen dramaqueen die de hele dag loopt de huilen, schreeuwen en ruzie te zoeken”.

Veelbesproken date Tom en Briony bij First Dates

Tom blijkt onder de indruk van de verschijning van Briony, maar vindt haar naam wat moeilijk. De studente oppert dan ook om haar „brie” te noemen. Waarna Tom al snel de vergelijking met kaas maakt. Ook vindt hij het „apart” dat Briony geen alcohol drinkt.

Tom vertelt dat hij niet zoals Briony interesse voor musea heeft. Naar zijn zeggen zijn er ook niet „heel veel” musea in Nederland. Waarna Briony hem corrigeert. Ondanks de verschillende hobby’s blijkt het duo één gemeenschappelijke interesse te hebben: MacDonald’s. „Lekker simpel houden”, zegt Tom. De kandidaten blijken niet echt op de hoogte van de etiquette-regels in het restaurant en verbazen zich onder meer over het dubbele bestek op tafel.

Verbaasde reacties over transgender-vraag

Gedurende de date komt de andere passie van Briony ter sprake: make-up. Waar Tom zich over afvraagt of dat moeilijk is. „Ik ben wel bang dat als je het eraf haalt, dat je dan ineens een hele ander kop hebt.” Later legt hij uit dat hij het liefst een type heeft dat weinig make-up draagt. Omdat hij „bang is om voor de gek gehouden te worden”.

Daarna vergelijkt Tom zijn date met Nikkie de Jager, oftewel Nikkie Tutorial. Iets wat Briony in eerste instantie als een compliment opvat. Maar daarna vraagt Tom aan zijn date of ze transgender is. „Het zou kunnen toch?”, vult hij aan. Zelf kan hij behoorlijk hard lachen om zijn vraag.

Vervolgdate

Aan het einde van de date kiest Briony er voor om Tom nog een keertje te zien. Uit de online reacties blijkt dat veel kijkers die beslissing niet begrijpen. Later in de uitzending blijkt dat het niks tussen de twee is geworden.

In dezelfde aflevering viel trouwens ook kandidaat Niels (23) op, die zijn huisdier mee had genomen. En dat was geen hamster of cavia, maar een slang. Hij werd gematcht aan de 20-jarige Jade die zijn huisdier kon waarderen.

Wil je de hele aflevering van First Dates terugkijken? Je vindt die hier. 

Boer Zoekt Vrouw-kijkers stellen mening bij over veelbesproken Maud en smullen van ‘flirt’ Wendy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verbaasde reacties op pijnlijke vragen bij First Dates: ‘Wat een romanticus die Tom’
Sluiten