Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 31 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Opvallende date in Lang Leve de Liefde: een veganist en een carnivoor

Een vleeseter en een veganist bij elkaar zetten: het levert ongetwijfeld goede tv op, maar een match made in heaven? Dat zit er misschien niet in. In de laatste aflevering van Lang Leve de Liefde nemen Arthur en Kim de proef op de som en gaan ze, ondanks hun verschillende dieet, 24 uur met elkaar samenwonen.

Het begin van de date tussen de twee tegenpolen begint in ieder geval goed. Arthur neemt een grote knuffelbeer mee én chocolaatjes en ook Kim heeft wat voor haar date meegenomen: een lekker vegan taartje. Arthur snapt de achterliggende gedachte wel van geen vlees eten, dus past hij zich tijdens de date aan. Maar als Kim opbiecht dat ze naast haar studie ook nog werkt in de slagerij van de supermarkt, gaan de kijkers op twitter los. „Een veganist die bij de slager werkt. Dat is net zoiets als een lid van Amnesty International, die een bijbaantje heeft in een gevangenis in Thailand”, klinkt het op social media. 

Lang Leve de Liefde

Als Arthur een hapje van zijn gebak neemt, gemaakt van citroen en lijnzaad, vertrekt zijn gezicht. „Dat zaad smaakte wat bitter zo te zien”, grapt een kijker. „Hij heeft nogal moeite met het doorslikken van dat gore gebakje. En terecht”, zegt een ander. Het taartje krijgt Arthur in ieder geval niet weg, maar dan is Kim benieuwd of hij veel kookt. En daar komt de aap uit de mouw: „Ik eet best veel vlees”, geeft haar date toe. Kim kan er wel om lachen, maar Arthur heeft het idee dat dat wel wat problemen zou kunnen opwerpen voor de twee. Ondanks dat hij zelf dus graag een stuk vlees lust, snapt Arthur „de achterliggende gedachte” van veganisme wel.

Dan komt het moment om een boodschappenlijstje op te stellen. Arthur had al een voorkeur, „maar dat is vlees”. Daar is dus blokkade nummer één. Toch besluiten de daters om wel samen te eten, in plaats van elk een aparte maaltijd. Kim heeft nog wel kritiek op Arthurs keuze om ‘droge rijst’ te eten. „Zonder sausje?”, vraagt ze. „En daar word je echt blij van?”

Als Arthur dan ook nog het woord avocado verkeerd uitspreekt, lijkt Kims ongeloof alleen maar te groeien. Morgen, in de volgende aflevering, zien we Kim en Arthur elkaar vragen stellen uit de welbekende vragen-bak. En dan blijkt in ieder geval al dat „dames die paardrijden” er niet in komen in huize Arthur.

 

Bekend gezicht

Maar Kim en Arthur zijn natuurlijk niet het enige stel dat meedoet aan het programma. Zo zagen kijkers in de aflevering van Lang Leve de Liefde een wel heel bekend gezicht. Wat blijkt? Sandra heeft al eens eerder meegedaan aan een dateprogramma. In First Dates vond ze helaas geen match, maar wie weet schiet ze dit keer wel raak, met Oege. Dat Sandra een fanatieke dater is, blijkt maar weer, maar snel haar nummer geven aan iemand op Tinder vindt de kandidaat te ver gaan. „Telefoonnummer geven is niet mijn ding. Maar ik ga wel 24 uur met een wildvreemde en een jacuzzi zitten”, reageert een kijker.

Ook kandidaat Steven weet de kijkers van het liefdesprogramma te amuseren. Aangezien zijn date jarig is, verrast hij haar met een taartje. Maar dat ze vervolgens op de bank moet slapen op haar eigen verjaardag, vinden de kijkers niet netjes. „Hij lijkt wel een autoverkoper, met al die praatjes van hem”, reageert iemand. „Steven, jij verdient een ‘Will Smithje’ Urgh!”

Lang Leve de Liefde is terug te kijken via deze link.

MAFS-kijkers vrezen voor huwelijk tussen ‘player’ Joep en Caroline: ‘Ze verdient beter’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opvallende date in Lang Leve de Liefde: een veganist en een carnivoor
Sluiten