Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 27 mrt 2022

Veel kritiek op Viaplay na crash Mick Schumacher: ‘Respectloos’

Viaplay lijkt het maar niet goed te kunnen doen bij Nederlandse kijkers van de Formule 1. Haas-coureur Mick Schumacher kwam gisteren namelijk terecht in een ‘horrorcrash’, maar hoe Viaplay daar mee omging is volgens kijkers „respectloos”.

Gisteren was de kwalificatie van de Grote Prijs in Saudie-Arabië en tijdens de race raakte Schumacher (inderdaad zoon van) de muur. Hij moest worden verzorgd door medische teams, maar verkeert in goede gezondheid. Wel werd hij uit voorzorg per helikopter naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij eerst met zijn moeder had gebeld.

De wedstrijd werd onmiddellijk stilgelegd. Het team van de Duitser liet al snel na het incident weten dat de coureur bij bewustzijn was en in de buurt van de baan door medisch personeel werd onderzocht. De auto van Schumacher is zwaar beschadigd. De wedstrijd lag ongeveer drie kwartier stil.

Kijkers niet blij met Viaplay na beelden crash Schumacher

Alhoewel crashes zo nu en dan voorkomen bij de F1, zijn kijkers van Viaplay allesbehalve blij met hoe dit in beeld werd gebracht. Beelden van de crash werden namelijk meerdere keren getoond, wat volgens veel kijkers getuigt van maar weinig respect. „Alleen omdat de coureur nog in leven is, betekent niet dat ‘ie oké is.” De kritiek is vooral gericht op de Nederlandse tak van Viaplay, want F1-fans uit bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk meldden dat zij niet continue de crash-beelden te zien kregen.

Daarnaast is er kritiek op het commentaar van Christijan Albers, die lacherig zou doen over de crash. „Ik stapte daarna altijd gewoon uit”, zei de voormalig coureur. „Zo diskwalificeer je jezelf toch als zender en commentator”, vindt een kijker.

Commentaar van Christijan Albers

Dit is niet de eerste keer dat Viaplay kritiek over zich heen krijgt. Vrijwel elk weekend is de zender een trending hashtag op Twitter en kunnen mensen zich maar weinig inhouden. Albers krijgt verwijten dat hij „alleen maar naar zichzelf luistert” en dat er maar weinig echte kennis aanwezig is bij de commentators. „Stompzinnig gelul”, noemt een kijker het.

Maar ook Amber Brantsen krijgt ervan langs. De voormalig NOS-nieuwslezer is de presentatrice van het F1-programma van Viaplay, maar kijkers vragen zich af of ze wel op haar plek zit. „Ze snapt er de ballen van”, is de algemene tendens. „Wat een aanfluiting.”

Ook Max Verstappen reed uiteraard mee in de kwalificatie van de Grote Prijs van Saudi-Arabië. Hij reed 1.28,461. en werd uiteindelijk vierde. . Sergio Pérez kwam tot de beste tijd, 1.28,200. De Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen start derhalve zondag in zijn Red Bull vanaf poleposition.

Grote lof voor Christian Eriksen na rentree op het veld: ‘Wat een sprookje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel kritiek op Viaplay na crash Mick Schumacher: ‘Respectloos’
Sluiten